Povišen CRP parametar, zašto se ne smanjuje?

Poštovana,

tata je danas radio d dimer i rezultat je bio 4,4 mg/l. Referentne vrijednosti su od 0 do 0, 55. Doktorica mu je dala clexane injekcije 60 mg jednom dnevno kroz 7 dana.

Inače tata je imao Covid i 13 dana je imao temperaturu. Imao je obostranu upalu pluća i dobio je levofloksacin kojeg pije već 8 dana, a prije toga je popio 6 tableta sumameda. CRP mu je prošli ponedjeljak bio 37, a jučer je bio 30. Jetreni enzimi povišeni. Da li je d dimer previsok i da li je dobra doza clexana? Zašto se CRP nije više smanjio?

Lijep pozdrav

30.6.2021

Odgovara

---

Poštovani!

Kod vašeg oca još uvijek su prisutni znaci aktivne upale što pokazuje, između ostaloga, povišen CRP parametar. Pacijent mora biti pod stalnim nadzorom liječnika koji će procijeniti potrebu i duljinu trajanja profilaktičke antitrombotičke kao i antibiotske terapije. Vjerojatno će biti potrebna i post-covid rehabilitacija plućne funkcije. Krvni nalazi kao i rtg pluća neće se odmah vratiti u normalu, pa treba imati strpljenja i biti uporan kako bi se postigao optimalan učinak terapije i pospješio oporavak.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika