Prije nekoliko tjedana ukočilo me u vratu. Za tjedan dana je prestala bol, no neki dan sam primijetila kuglicu na vratu. Što bi to moglo biti, što preporučujete?

Unazad par tjedana ukočilo me u vratu s desne strane tako da nisam mogla okrenuti vrat udesno. Nakon tjedan ipo dana prestalo. Nakon toga uhvatila sam laganu prehladu, šmrcanje i nos začepljen te ponekad kašalj pri čemu se nakupi slina u grlu. Jučer sam primjetila kao kuglicu s desne strane na vratu koja ne boli i ne smeta ,vidi se kad okrenem vrat ulijevo , inače nrprimjetna. I kad spustim glavu osjetim bol u leđima gore. Što preporučujete, najviše me brine ta kuglica?! Lp

3.10.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovana!

“Kuglica” može značiti povećani limfni čvor na vratu koji se može pipati kao reakcija na prehladu uz upalne simptome gornjeg respiratornog sustava i ne predstavlja nikakav razlog za povećanu brigu. Vaš dugoročni problem mogu predstavljati bolovi u vratu, zbog čega Vam savjetujemo odlazak specijalistu fizikalne medicine i rehabilitacije. Važno je da usvojite preporuke koje će dugoročno smanjti uvjete za razvoj oštećenja na lokomorotnom sustavu vrata, leđa i ruku te redovito provodite preporučene vježbe medicinske gimnastike.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika