rektalno krvarenje

Poštovani,
ukratko ću pokušati opisati svoje probleme.
30 god, visina 184 težina 130kg
Već dugo vremena više od 10 god imam problema sa probavom.
Osjećam nadutost, podrigivanje.
Osim tog imam bolove u leđima, ramenima, vratu.
Nemam dijagnozu ali smatram da sam antkiozan.
Radio sam pregled želuca i ustavljeno mi je da imam znatno povišenu kiselinu i dobio sam tablete controloc da pijem svaki dan.
Pio sam ih 3 mjeseca i nakon tog ih ne pijem ima 5 godina. Mada i sad znam osjećati povišenu kiselinu.
Sad me zabrinjava rektalno krvarenje.
Krv mi se prilikom brisanja nakon nužde pokazala ima više od 15 god, ali nije bilo krvarenja pa sam to prepisao hemeroidima i oštećenju kože.
Sve dok prije cca 8 god nisam imao obilno krvarenje. Na pregledu kod kardiologa, pregled prstom, ustavljeni su mi hemeroidi druge vrste.
Kako su unutrašnji i ne bole nisam obraćao pozornost niti uzimao terapiju, jer me ne bolu, a od simptoma bih imao povremeno krvarenje, nekad osjećaj nepotpunog pražnjenja i to je to.
U zadnje vrijeme znam osjećati nepotpuno pražnjenje crijeva.
Stolica mi zna biti žuta, zna biti kašasta.
nekad normalna, a nekad zna biti sužena, preklapa se kao lepeza, naročito kad je mekša stolica.
Osjećam se stalno umoran, ali tako se osjećam i zadnjih 10 god. Nemam bolove u želucu osim nadutosti (prisutna više od 10god), ali me bolu leđa, ramena, vrat.
Na samom ulazu u rektum se vidu plavičaste nakupine (hemeroidi).
Jesu li mom problemu sa probavom uzrok hemeroidi ili?
Nemam problema sa hranom, jedem normalno, ne mršavim, jedino kod neke hrane tipa kuhane rajčice znam osjetiti povećanje kiseline, te ponekad kod te hrane imam proljevastu stolicu.

9.10.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Nemojte olako pristupati nalazu hemoroida. Hemoroidi mogu uzrokovati niz komplikacija na zadnjem crijevu. Osim toga, hemoroidi dijelom nastaju zbog nasljednih faktora, međutim u većoj mjeri su posljedica sjedilačkog načina života i prekomjerne tjelesne mase. Promjene karaktera i izgleda stolice mogu ukazivati na poremećaje probavnog sustava te po odluci liječnika možete napraviti dodatnu dijagnostiku kako biste otklonili eventualne sumnje. U cilju prevencije pojave probavnih tegoba, hemoroida i drugih metaboličkih poremećaja u budućnosti, posavjetujte se sa svojim liječnikom i pokušajte usvojiti zdravije životne navike. Veću brigu posvetite zdravoj i lakšoj ishrani te većoj tjelesnoj aktivnosti.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika