Slabost, umor, dekoncentracija

Dobar dan. Imam 25 godina.
Unatrag deset dana osjećam čest umor.
Radim posao vozača već četiri godine, gdje moram biti i više nego koncentriran.
Spavam otprilike 6 sati dnevno (noć), tako već četiri godine, navikao sam tako.
Radim od 04:00h ujutro.

Do sada nisam imao nikakvih problema, navikao sam na taj tempo života.
Kao što sam ranije spomenuo, unatrag desetak dana slabije pamtim, teško se koncentriram na nešto, izgubljen sam.
Prije tri dana me uhvatila neopisiva slabost koju do sada nisam osjećao, nisam mogao ni hodati ni stajati, rukama ništa nisam mogao.
Istovremeno, osjetio sam neke vibracije, drhtavost u tijelu, ali nije mi bilo ni hladno ni vruće.(temperaturu nisam imao).
Spavao sam četrnaest sati u komadu nakon toga i dosta teško su me probudili.
Išao sam doktoru.
Radili su mi krvnu sliku.
Stavka koja nije dobra je 25-hidroksi-kolekalciferol,vitamin D-iznosi 58nmo/L
Te je smanjen HDL-kolesterol 0.9mmol/L
Kolesterol ukupni iznosi 4.2mmol/L

Ostale pretrage mi nisu radili.
Dobio sam za trošiti Oleovit D3 kapi.

Molim vas za savijet ili preporuku koje pretrage dalje da učinim jer mi je stanje nepromjenjeno, još mi se i pogoršalo, tako da često osijetim neki pritisak u glavi i povremene tupe bolove oko srca.
Šumovi i slično preslušavanjem se ne čuju.
Hvala.

12.11.2019

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

U ovom času Vam je možda najpotrebniji odmor i odmak od svakodnevne rutine. Nedostaje vam sunca, možda se ovog ljeta i niste uspjeli dobro odmoriti i skupiti snagu za zimu koja je ispred nas. Ako ste u mogućnosti, napravite predah od posla, boravite više na svježem zraku i obratite pažnju na prehranu. Pokušajte povratiti snagu i vitalnost uz domaću kuhinju, uz slatke plodove jeseni pune vitamina i šećera koje su plodovi nakupili tijekom ljetnih dana i kroz ovo bablje ljeto iza nas. Okružite se ljudima koji vas vesele i pokušajte više vremena posvetiti sebi i svojim radostima. Za dodatne dijagnostičke pretrage imate još dovoljno vremena u desetljećima ispred vas. Ako bi vas umor sve više ograničavao u svakodnevnim životnim i radnim aktivnostima ili se jave simptomi koji bi vas dodatno zabrinuli, odmah potražite savjet liječnika. Svakako, nikako nemojte voziti ako vam je značajno smanjena prisebnost, koncentracija, ako vam se javi vrtoglavica ili na bilo koji način osjetite da gubite kontrolu. Postoji mogućnost da su Vaše tegobe posljedica stresa i da su psihosomatske prirode. Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika