Što može stvarati bolove ispod pazuha, u području pored dojke?

Dobar dan imam 25 godina, naime o cemu se radi , 15.6 osjetio sam bol u donjem djelu lijevog abdomena.. nakon toga odlazim urologu na vađenje krvi i mokrace i sve uredu.
Salju me na uzv abdomena koji takoder pokazuje da je sve u najboljem redu , te me salju da snimim testise koji su u najboljem redu.
Nakon toga odlazim na higijenski odnjeti uzorak stolice i on je takoder uredu.
Nakon toga 4x vadim krv jer se neosjecam najbolje i krv pokazuje da je sve u najboljem redu , te mi se javljaju bolovi ispod pazuha , u vilici(tu nemam 2 zuba 6/7) i povise dojke. Šalju me na Uzv vrata te je su tu uocena 2 limfna cvorica 2×0,2 cm koji su reaktivi i nema patoloskih promjena , te me šalju na MSCT abdomena s kontrastom te mi on pokazuje da je sve u najboljem redu osim sto se vidi nekakvo suzenje u kicmi te mi je preporucen magnet torakalnog dijela kojega sam danas odradio.
Sad vas pitam što moze stvarati bolove ispod pazuha, u podrucju kraj dojke , jer ima 2 mjeseca neznam sto da napravim i kome da se obratim. Hvala

1.9.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Vaši bolovi započeli su u donjem dijelu trbuha, a sada se tužite na bolove ispod pazuha i pokraj dojke. Pričekajte da vidite što će MR prsnog koša pokazati, radi li se možda o nekom oštećenju ili poremećaju u koštano-mišićnom sustavu, što može uzrokovati bolove u području prsnog koša. Najčešće su to bolovi koji se pojačavaju pri pokretima. Bolovi također mogu biti preneseni iz nekog drugog dijela tijela kada živci opskrblju veće područje tijela pa dolazi do njihovog preklapanja. Ukoliko se bolovi u donjem dijelu trbuha više ne javljaju, moguće je da su nastali kao posljedica nekog lokalnog upalnog procesa, na crijevima ili slično što je bilo prolaznog karaktera, nalik na crijevnu virozu, divertikulitis ili slično. Ukoliko bolovi i dalje budu prisutni, pokušajte analizirati njihov izvor, karakter i druge osobine, kako bi se lakše došlo do evenutalno postojećeg uzroka. Ponekad simptomatska terapija ili pristup također pomaže: lako probavljiva hrana, izbjegavanje napora, izbjegavanje stresa i drugo. U slučaju pojave bilo kakvih alarmantnih simptoma kao što su grčeviti bolovi u trbuhu praćeni proljevom, povraćanjem, krvavim sadržajem ili krvavom stolicom, promjenom boje stolice, povišenom tjelesnom temperaturom i drugo što bi izazvalo pojačanu brigu, odmah potražite pomoć liječnika na hitnoj ambulanti.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika