Već dugo vodim borbu s upalama lijevog uha uz upalu grla. Molim Vas savjet kako da si pomognem!

Poštovani,

već par godina vodim borbu sa upalama lijevog uha, ponekad uz upalu grla. Doktor opće prakse kaže da su upale od sinusa. Obično dobijem terapiju običnim kapima za nos, ali ne pomaže. Jednom sam dobila kortikosteroid u obliku spreja.
Svaki puta nakon što kapi ne pomognu nakapam par kapi čuvarakuće i bol prođe. Ovaj put mi se javila jaka bol u grlu i jaka bol u uhu sa kvržicom iza uha i užasna pulsirajuća i probadajuća bol u kosti iza uha. Ovaj put nisam otišla doktoru jer svaki put slušam iste stvari, već sam kupila Aqua Maris prah i bočicu za talasoterapiju, odnosno ispiranje sinusa. Bol u grlu je stala, ali u uhu nije. Ponovila sam postupak s čuvaromkuće, uho je stalo, ali bol u kosti i dalje probada. Temperaturu nemam, iscjedak iz uha nemam, svi zubi su mi zdravi i redovito ih održavam, momentalno nemam nikakvih zubobolja. Inače, nos mi je prohodan, ne osjetim nikakve smetnje, ne curi, ne štopa se, alergija nemam, sinusnih glavobolja nemam. Više ne znam što da radim, doktor mi ne da uputnicu za ORL, smatra da je sve ok, iako mene ta kost već danima boli, a borba s uhom traje već godinama.
Imate li savjet kako da si pomognem jer ako se ovako nastavi uputit ću se na hitnu.

Lp,
Miss

24.8.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovana!

Vama je potreban kompletni specijalistički pregled kod otorinolaringologa. Obzirom da su smetnje učestale i poprimaju kroničan tok, potrebno je ustanoviti mogu li se mjerama liječenja zaustaviti oštećenja sluznice i spriječiti njihovo kronično propoadanje. Možda će biti potrebno provesti i alergološko testiranje.

Svko dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika