Već dvadeset dana imam blago povišenu temperaturu. O čemu se tu radi i koje još pretrage mogu napraviti?

Poštovani,

Već 20 dana imam blago povišenu temperaturu, od 37,0 do 37,4. Na dan početka temperature vadila sam zub koji je bio pod upalom a par dana prije počeli su simptomi grlobolje, kašljucanja, povremeno začepljenog nosa.
3. dan nakon vađenja zuba počinjem piti Klavocin s obzirom da je i dalje perzistirala upala nakon izvađenog zuba a i bila je vec 3 dana prisutna temperatura. Nakon popijenog Klavocina, 12 dan temperature odlazim kod svoje dr. koja mi tada nalazi streptokoknu upalu grla ( nije rađen prethodno bris ) te mi daje odmah novi antibiotik, sada čisti penicilin -Ospen. Trenutno imam još 5 tableta Ospena za popiti a temperatura je i dalje tu, i svaki dan se diže do 37,3.
Od pretraga je rađena kompletna krva slika. Sedimentacija, leukociti, jetreni enzimi, secer, urea, TSH , urin, sve je uredno. Od vrijednosti jedino sto odskace su limfociti 49.7 ( 20-46) i neutrofilni 41.0 (44-72) za sto je dr rekla da upucuje da ne neki blagi virus jos tu. Bris tonzila se jos ceka.
Danas na zaraznoj ponovljena kks, CRP je S 1.1 te napravljen rendgen pluca i sinusa te je sve u redu.
I dalje imam prisutne simptome slijevanja sluzi, povremeno kasljucanje te djelomicno zacepljen nos, bijele mrljice na tonzilama od danas vise ne primjecujem, no ono sto me zaista jako brine je ta temperatura buduci da dosada nikad nisam imala povisenu temp dulje od 4-5 dana kod svih viroza, gripa i upala.
Molim vas za mišljenje i savjet očemu bi se moglo raditi i koje još pretrage napraviti.

Hvala.
Lp

14.10.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovana!

Prema nalazima koje iznosite, nema znakova akutne bakterijske upale i vjerojatno se Vaše stanje može pripisati virusnoj upali. Testirajte se na Covid19 i provodite mjere kućnog liječenja i njege. Ukoliko kroz nekoliko narednih dana ne dođe do pada povišene tjelesne temperature, možda bi trebalo razmotriti mogućnost da se još negdje nalazi neko žarište upale, zub, zglob ili drugo.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika