Vodim bitke s abnormalnom boli u grlu. Je li moguće da imam rak grla?

Dobro vece, naime od 4. mjeseca vodim bitke s abnormalnom boli u grlu
Boli me cijelo vrijeme, prestane na 5 dana vrati se i traje dva tjedna i tako u krug, kad me prvi put zaboljelo probudila sam se sa jakom glavoboljom imala sam osjecaj kao da mi oci ispadaju grlo je bilo jako crveno i vidjela sam one tonsil stones, doktorica kaze kako mi nije nista klasicna upala i da “hoce to tako” daje mi antibiotike ospamox i klavocin cijelo vrijeme no mene grlo ne popusta.
Prijatelj mi je rekao da je tako bilo njegovom ocu i da se ispostavilo da ima rak, imam 18 godina pocela sam pusiti s 15, no aktivno pusiti svaki dan sam pocela sa 16 i od tada svaki dan
Jeli moguce da imam rak grla?

28.6.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovana!

Otiđite na pregled kod otorinolaringologa koji će pregledati cjelokupnu sluznicu gornjeg respiratornog trakta. Bilo bi dobro da kod sljedeće upale grla napravite briseve za mikrobiološku obradu uzorka, jer bi na taj način terapija mogla biti ciljana i uspješnija. Opetovane upale mogu vremenom dovesti do kroničnog stanja što je mnogo teže liječiti i tada nastaju i druge tegobe zbog zadebljane sluznice, smetnji prohodnosti, smanjenog sluha i drugo.

Svako dobro!

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika