Bol u laktu, kojeg specijalista da posjetim?

Možete li mi molim Vas dati savjet na koji pregled trebam otići i odgovor – što bi moglo biti s laktom.

Naime, treniram fitness već jako dugo godina (imam sada 25. a intenzivno treniram od 14-e godine). Paralelno s tim trenirala sam i nogomet i nisam sigurna gdje se ozljeda dogodila, ali mislim da je ozljeda nastala na fitnes treningu.

Osjećam već 3 godine da nešto nije u redu s laktom – mislila sam da je to nešto ‘normalno’ jer me nije boljelo, samo mi je smetalo, a sada me nakon savijanja lakta tijekom tjelovježbe – dakle s nekim opterećenjem, barem vlastitim tijelom – boli lakat. Unatrag kroz 3 godine sve do dan- danas , kod nekih vježbi mogu uočiti vizualno, a i jasno čuti kako nešto ‘škljocne’ u području lakta kada savijam lakat. Najprije se to događalo prilikom vježbi za triceps (neovisno koristila kilažu ili ne) – ruke iza glave i podizanje utega kako bi se aktivirao tricpes – trener sam, bavim se tim dugo i sigurna sam da sam radila pravilno, iako, u trenutku dekoncentracije svatko može pogriješiti pa ne bih isključila niti taj slučaj. Tu vježbu zamijenila sam s vježbom za triceps, ali bez savijanja lakta – tada me ne boli niti preskače (žila,tetiva, što god bilo….kao da nije u svom ‘žlijebu’). Tek prije koji mjesec sam isto počela osjetiti i prilikom sklekova, a nakon toga osjetim i bolove u području i oko područja lakta, nakon bilo kakvog, pa i kraktotrajnog opterećenja prilikom savijanja lakta kroz vježbe. Dakle, prilikom savijanja lakta jasno se može vidjeti i čuti ‘da nešto nije tamo gdje treba biti’, a sada su uslijedili i bolovi.

Mogu li dobiti od Vas odgovor – što bi to moglo biti i kojeg doktora trebam posjetiti? Ako trebam pitati nekoga drugoga za mišljenje, molim Vas uputite me – kome.

 

17.5.2022

Odgovara

prim. Ivan Sunara dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Poštovana, zahvaljujem na vašem pitanju.

Preporučam pregled ortopeda i možete uraditi magnenu rezonancu lakta da vidite kakav je status tetiva i ligamenata.

Lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika