Bolovi u tijelu i bol u bubregu – molim Vašu pomoć

Poštovani,

Majka mi je 30.07. zbog hiponatremije hospitalizirana (pri zaprimanju u bolnicu retencija moraće 1,5 L). Događale su se dezorijentacije, zaboravljanja, mlitavo hodanje, padanje koje je trajalo neko vrijeme (srčani je bolesnik, tlakaš, šećeraš, ima stentove, nedavno joj prepisani i antidepresivi ali vjerujem da je najveći krivac što je ona pila usporedno Indapamid 1,5 mg, Co-Perineva 8 mg/2,5 mg i Perineva 4 mg). Jako me brine činjenica da je ona sada psihoorganski promijenjena i da će tako vjerojatno ostati (slaba je, tesko hoda, gubi pamcenje, ponavlja recenice, uvjerena je da je nesto ucinila, a nije..). Hoće li zaista tako ostati i može li se kako tome pomoći?
Drugo isto važno pitanje: kada je ležala na odjelu nefrologije, kako je bila sva dezorijentirana, pala je na pod (nabila trticu i bubrege). Nakon tog se plaćući žalila da ju kralješnica i bubrezi jako bole, ali je dobivala osorne odgovorne i male doze analgetika. Tadašnja njena dr. (nefrolog) mi je objasnila kako je to vjerojatno psihološka bol, jer je mami pregledan cijeli toraks i abdomen (UZV, RTG,CT, nalazi krvi i urina). Jučer sam ju zbog neizdržive boli odvela opet na hitnu gdje se ispostavilo da ima puknuće kralješka L12. Dobila je ortozu. Zanima me smije li sa njom spavati na boku, jer vjerujem da je na leđima najbolje, ali u tom položaju ju najviše boli.
Molim Vas za bilo kakvu pomoć i savjet, jer sam očajna i teško brinem o njoj obzirom da sam i sama sa 16 godina preboljela Mb. Hodgkina i imam obostrani tep kukova koji će uskoro morati ići na zamjenu čašica.
Još jednom Vas lijepo molim za pomoć.

23.8.2023

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Nažalost, ne mogu Vam puno pomoći jer su Vaša pitanja izvan domene urologije kao kirurške struke.

Za prvo pitanje Vam jedino mogu reći da bi Vaša majka trebala imati urinarni kateter i to spojen na čep, a samo noću na vrećicu.

U kojem položaju je najbolje spavati s ortozom trebate pitati ortopeda ili traumatologa.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika