Imam bolove u lijevom testisu, što da radim?

Imam 34 godine te jake bolove u lijevom testisu, najviše dok sijedim i stojim. Napravljeni su svi urološki (urin i krv) nalazi te je sve bilo negativno na bakterije, također ultrazvuk je bio uredan i epididimis je blago povećan, ali nije upaljen. Operirana mi je sa te lijeve strane ingvinalna hernija, ali nakon pregleda ustanovljeno je da je sve uredu te nema varikokele. Moje poteškoće su bolovi u lijevom testisu, teže mokrenje, slab uroflow 10ml, te ponakad u lijevoj nozi i imam trnce. Napravio sam MRI te je prikazana lagana protruzija L2 i L4 diska, ali nije za operaciju te sam išao na fizikalnu 2 tjedna i nije bilo bolje, kažu fizijatri da ponovno vidim s urolozima. Bolovi su i dalje prisutni.
Molim za savjet što bi se još moglo napraviti i što bi mogao biti uzrok mojim daljnjim bolovima.

27.5.2022

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Ukoliko nemate znatne otekline testisa, crvenila i bolova visokom temperaturom koji su neovisni o položaju tijela – uzrok bolovima gotovo sigurno nije u testisu.

Treba obratiti pozornost, tim više jer se bolovi šire u nogu, na promjene kralješnice. Ako nisu za operaciju ne znači da nisu uzrok postojećih bolova.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika