Kondilomi na penisu

Poštovanje,

imao sam par kondiloma na podrucju penisa i oko penisa. Za taj problem nisam isao dr., nego sam odlucio sam pokusati rijesiti problem “kucnim metodama”… Koristio sam propolis i Apipol mast, te jabucni ocat. Malo jedno, malo drugo, malo trece – kako koji dan. Najveci pomak sam uocio koristenjem jabucnog octa, te su se bradavice pocele smanjivati/nestajati s vremenom.
Vec nakon duljeg koristenja (recimo 3 tjedna), sam poceo kod koristenja jabucnog octa osjecati peckanje koze te sam ga prestao koristiti.
Nakon toga, jedan dan odmah nakon masturbacije sam osjetio i primijetio kako kako mi je koža postala dehidrirana, crvena, pocela se ljustit (sljedeći dan), te me pocela svrbit.
Vidim da je crvenilo, svrbez, suhoca koze naom podrucju gdje sam koristio jabucni ocat…
Samo me zabrinjava to sto mi je sada i koza pri vrhu glavica sužena – manji je otvor i teze je prevlacim preko glavica.
Od toga je proslo kojih 5 dana. Pokusao sam mazati kremom za tijelo, te losionom, ali nije se nista promijenilo. Koza mi je na tom podrucju (gdje sam koristio ocat) i dalje suzena, suha, crvena, ljusti se, svrbi, zategnuta kod glavica, pa teze prevlacim kozicu. Zapravo bojim je se prevući da ne bi puknula, ali moze se prevući ipak s osjecajem zategnutosti (najlakse kod tusiranja)..
Molim pomoć sto bi moglo biti, te da li da pokusam sa Bepanthen masti?

Ovaj tekst sam kopirao sa jednog drugog foruma da bi shvatili situaciju. Pisao sam ga jucer.
U medjuvremenu sam kupio jucer Bepanthen mast i namazao te dijelove koze na penisu, te mi je koza kod vrha penisa natekla. Ne znam sto da radim. Kako da se rijesim otekline? Da li da mazem s cime ili ce oteklina preci sama od sebe? Rekao bih da se isusenost podrucja smanjila, nego je sad problem otecenost, crvenilo i svrbez.
Molim Vas za pomoc!
Unaprijed zahvaljujem.
Lp!

28.3.2023

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Mast Vam neće škoditi, ali ipak preporučujem pregled dermatologa. Ukoliko bude potrebno kirurško liječenje on će Vas uputiti urologu.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika