Može li iritacija na glaviću biti od povećane prostate?

Poštovani,
Pišem vam u ime moga muža,54 godine,koji problem trenutno ima…
Pulsiranje u glaviću i u uretri,nakon sexualnog odnosa ili oralnog zadovoljavanja…s tim da smo obavili sve briseve i nalaze(iz urina,iz ejakulata i krvi) i sve je uredno sterilno.
Problem se pojavio prvi put prije dvije godine,zajedno smo pili antibiotik po preporuci urologa,tada u brisu uretre pronađena bakterija enterococus,a kod mene NE. Nakon toga problema nije bilo,poslije 5 mjeseci vratili se simptomi i sve ispočetka brisevi,nalazi…tada mu pokaže Ureaplasmu pozitivnu,ali i dalje kod mene ne,iznova antibiotik i bude sve ok.(brisevi rađeni prije i poslije antibiotika)i problema nije bilo par mjeseci. Međutim,sada je problem koji ne prestaje već 4 mjeseca uz sve nalaze i briseve uredne,rađene više puta na različitim mjestima(zbog sigurnosti jer ovo dovodi do ludila)pulsiranje i nelagoda u glaviću ne prestaje,ponekad mu se javi bockanje na kratko u testisima…po nalazima i misljenju urologa(bili smo u 2 klinike) on je zdrav,a problem i dalje ima.
Blago uvećanu prostatu ima(i to je ok za njegove godine,bio na pregledu kroz anal.)
Pije čaj od rujevine,vrbovica kapi/preventivno… aktivan,trčanje,fitnes…
Šta da radimo,od nekud iritacija/pulsacija dolazi?? Da li od uvećane prostate,da li od uklještenja možda nekih živaca?? Od kud početi,jer je narušena normalna funkcija života i uopšte nije prihvatljivo…?
Hvala!

24.4.2023

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Urologija je kirurška struka, a kod Vašeg supruga ne vidim nikakve indikacije za kirurškim liječenjem. Problem je više seksualne nego medicinske naravi i nema veze s prostatom.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika