Nagla erektilna disfunkcija

Poštovani, imam 27 godina. Već nekoliko godina imam problem sa slabijim osjetom u glansu, tj slabije osjećam penetraciju ali nikada nisam tome pridavao pažnju jer je erekcija kao i ejakulacija bila bez problema.

Prije 5 dana za vrijeme spolnog odnosa (sa stalnom partnericom) doživio sam erektilnu disfunkciju te od tada ne mogu postići erekciju, a kada ju postignem vrlo kratko traje te nije potpuna kao prije.
Osim toga, mislim da je bitno za napomenuti da zadnjih par tjedana ponekad osjećam pritisak u mjehuru i ćešće mokrim (ponekad količinski jako malo) ali ne osjećam nikakve bolove niti druge tegobe.

Naručio sam se za pregled kod urologa ali dok čekam imate li kakvu ideju što bi mogao biti problem?
Hvala!

21.6.2020

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Tegobe s erekcijom moraju trajati neko vrijeme da bismo smjeli govoriti o erektilnoj disfunkciji (ED). Ona se ne doživi, dnosno, sporadični “neuspjesi” nisu erektilna disfunkcija. To se povremeno događa najvećem broju muškaraca, ali o tome se nerado govori.
Da bismo mogli govoriti o ED barem 50% pokušaja zadovoljavajućeg spolnog odnosa, kroz nekoliko tjedana, bi trebalo biti neuspješno.
Ako ste inače zdravi i ne uzimate nikakve lijekove dugoročno (što je vjerojatno, obzirom na dob) mala je vjerojatnost da je sadašnja poteškoća s erekcijom organske naravi – posljedica neke bolesti.
Češće mokrenje može biti posljedica upale ali i izraz napetosti odnosno anksioznosti. Bakteriološki pregled urina to dvoje može razlučiti.

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika