Ne mogu potpuno prevući prepucij, kožica se vraća. Trebam li ići na pregled?

Poštovani,imam 24. godine razmisljam o tome da idem na pregled,ali bih volio prvo vas pitati da li imam potrebe za tim ili ne.
Naime kada je moj spolni organ u opustenom stanju ili u erekciji kožica se vraca i ne mogu skroz prevuci preko,prilikom masturbacije i prilikom odnosa nemam nikakvi problema,ali naravno moje partnerice se cude i nisu se susretale sa takvim problemom i meni je malo nezgodno,kada želim malo jace povuci malo me zaboli i ima nesto sto drzi kožicu da ne moze dalje,onda samo dokle se moze to je to,kao da ima previse kožice pa se uvijek vraca,molim vas ako mi mozete odgovoriti da li da idem kod Urologa na pregled ili da ostavim tako meni jeste neprijatno pred djevojkama jer kod svakog muskarca glavić ostane bez da se kozica vraca,ali mi ne smeta sve normalno mogu raditi..Hvala unaprijed lijep pozdrav!

22.8.2022

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Mislim da se ne radi ni o čemu opasnom i savjetujem da kroz 3 tjedna redovito 2x dnevno koristite betametazon  u tankom sloju na prepucij izvana, ali i na unutrašnji dio kožice (koliko možete prevući). Uz to, naravno, redovita higijena nekim blagim tekućim sapunom.

Postoji mala mogućnost i da imate neku priraslicu između glavića i prepucija, ali ja to, ovim putem – bez pregleda, ne mogu utvrditi.

Koristite najprije kremu kako sam napisao pa, ukoliko smetnje budu i dalje trajale, otiđite ipak na urološki pregled.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika