Peckanje i bol pri mokrenju – što savjetujete?

Pozdrav, imam problem koji traje preko mjesec dana, prvo me krenula mokraca peci,otisao kod doktora uradio nalaze krvnu sliku i mokracu pokazalo povisen crp.
Doktor propisao antibiotike 7 dana bilo super mislio da me proslo, medjutim i dalje me pekla mokraca i uretra neko peckanje po cijeli dan.
Odem opet doktoru drugi put nalazi i mokraca u redu, onda sam otisao drugom doktoru urgentne medicine, uradio urinokulturu sterilno, snimio abdomen sav i bubrege sve u redu, bris uretre koji je pokazao rijetke epitelne stanice rijetke kokobacile, ispio 3 antibiotika medjutim nije doslo do poboljsanja.
Odlazim urologu koji kaze da sam mehanicki iziritirao da ne pijem antibiotike vise da ce proci samo od sebe da pijem caj od brusnice sto vise medjutim mene ne prolazi uvijek u uretri cudan osjecaj peckanje,zarenje nekad pri mokrenju nekad nakon uglavnom po cijeli dan.
P.s. mastrubirao sam cesce prije nego se ovo krenulo desavati a jednom sa samponom od kopriva pa me zanimalo da li je sampon mogao uzrokovati, doktori kazu tesko isprala bi mokraca i sperma.
Zanima me vase misljenje i ako je mehanicki iziritirano koliko moze trajati i sta da koristim, unaprijed hvala i oprostite sto je duzi tekst.

17.11.2023

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Svi učinjeni nalazi su uredni i zaista ukazuju na mehaničku iritaciju sluznice uretre (mokraćne cijevi).

Uzimajte 2 litre tekućine dnevno i  Brufen 600 po potrebi. Antibiotici nisu potrebni.

Proći će samo, ali koliko će trajati ne mogu predvidjeti. Uglavnom, ne radi se ni o kakvom ugrožavajućem stanju.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika