Učestale upale mjehura

Poštovani, imam 24 godine, odmalena imam problema s bakterijom E.coli, ali to je sve nekako bilo u granicama normale… prije 5 godina sam imala i tešku upalu bubrega, od tada pocinju moji problemi sa urinarnim traktom. Učestalo mokrenje, nemogučnost zadrzavanja mokrače duze od 15 min… unazad 6 mj. stanje je sve gore, prije 2 mjeseca sam imala upalu mjehura, jucer sam dobila jos jednu, prepisana mi je ista terapija nunirom 50mg, 2×2/12 h… Izostale su mi zadnje dvije menstruaciju (nisam trudna). Nekako se uvijek sve svede na to da mi se prepise terapija klavocinom ili nunirom, + tablete protiv bolova; imunitet mi je sve losiji, zdravlje sve gore… Ne znam sto da radim, ali privremeno rijesenje antibioticima ne vodi ocito nigdje… Cijeli zivot nisam popila antibiotila koliko sam popila u zadnjih godinu dana. Molim Vas za savjet sto napraviti, ili stvarno nema pomoci…?
Lijep Pozdrav
hvala

5.12.2016

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Obzirom da se radi o recidiviranju infekcija još od dječje dobi svakako je potrebno učiniti urološku dijagnostiku. Cilj tih pretraga je potvrditi da je vaš urološki sustav normalno građen i ne postoje nikakve bolesti u građi i funkciji tog sustava koje su uzrok recidiviranja infekcije. Istodobno te pretrage će pokazati postoje li kakve anomalije s kojima ste rođeni ili pak (manje vjerojatno, obzirom na Vašu dob) neka kasnije stečena bolest koja se manifestira ponavljanjem infekcija.

Pretrage koje treba najprije učiniti su bakteriološki pregled urina nakon provedene sadašnje terapije pa opet nakon tri tjedna  neovisno o tegobama mokrenja, intravenska urografija i mikcijska cistouretrografija kojom ćemo isključiti ili potvrditi postojanje vezikoureteralnog refluksa (VUR). Svakako se javite urologu!

Zdravo budi! 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika