Već 10 dana imam bezbojni urin, a od nedavno sam dobila i bolove u donjem desnom dijelu leđa ispod struka. Jesu li bubrezi u pitanju?

Poštovana/i,
vec nekih 10 dana imam bezbojni urin, a od neki dan sam dobila i bolove u donjem desnom dijelu leđa ispod struka. Isprva sam pomislila da se radi o išijasu ali bol se jučer počela širiti prema naprijed s desne strane od prepona. Bol je jaka i učestala i nemogu naći nikakav položaj u kojem ne boli.Uzimala sam jucer i prekjučer Ibuprofen ali bol ne prestaje. Bojim se da je bubreg u pitanju. Inaće imam učestalo mokrenje i pri kašljanju i kihanju nekontrolirano mokrenje. Srdačan pozdrav i nadam se brzom odgovoru.

18.7.2022

Odgovara

prim. dr. sc. Ante Reljić dr. med., spec. urologije, subspec. urolitijaze i urološke onkologije

Bezbojni urin je samo pokazatelj da uzimate dosta tekućine – što je dobro. Takav urin imaju i teški bubrežni bolesnici čiji su bubrezi izgubili mogućnost koncentriranja urina, ali vjerujem da biste vi ti već od ranije znali.

Ukoliko, uz navedenu bol, nemate prateće mučnine i povraćanje, preznojavanje i ako Vas ta bol ne tjera na kretanje, vrlo je mala vjerojatnost da je ona bubrežnog porijekla. Definitivno, to ipak nije moguće tvrditi bez urološkog pregleda koji može pouzdano, uz elementarne pretrage, dati odgovora na Vaše pitanje.

 

Pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika