Pravila zaštite privatnosti

Opće informacije

Ova Pravila zaštite privatnosti (dalje: Pravila) opisuju koje vaše osobne podatke prikupljamo, na koji način obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Belupo d.d., Koprivnica, Danica 5, OIB 74181493335 (dalje: Belupo obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.belupo.hr u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno vašim suglasnostima za obradu.

Način i svrhe obrade osobnih podataka

Korištenje internetske stranice www.zdravobudi.hr

Pristup internetskoj stranici www.zdravobudi.hr je slobodan i ne zahtijeva registraciju. Ukoliko se odlučite registrirati, možete koristiti veći broj sadržaja i funkcionalnosti stranice (npr. postavljati anonimne upite koji se odnose na vaše zdravlje ili lijekove koje koristite).

Prilikom vaše registracije prikupljamo vaše korisničko ime i adresu elektroničke pošte.

Osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima prilikom registracije obrađivati ćemo za vrijeme postojanja ove stranice, odnosno za vrijeme trajanja vaše registracije. Nakon toga vaše osobne podatke ćemo brisati osim ako nam ne dopustite njihovo daljnje čuvanje.

Kontaktiranje

Ukoliko nam se obratite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati.

Primatelji osobnih podataka

Belupo će vaše osobne podatke prosljeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. sudovima).

Po potrebi osobni podatci će se prosljeđivati i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke potpore, održavanja informacijskog sustava, istraživanja tržišta ili sličnih potreba uz obvezne mjere povjerljivosti i zaštite podataka.

Zaštita osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne u pružanju naših usluga. Kontinuirano educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje nego li je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

Vaša prava

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi vaših osobnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

Ukoliko smatrate da je neko od vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji zaštitu osobnih podataka na kontakt:

Martićeva ulica 14, HR – 10 000 Zagreb, email: azop@azop.hr

Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka možete uputiti na adresu elektroničke pošte dpo@belupo.hr ili pisanim putem na adresu Belupo d.d., Ulica Danica 5, 48 000 Koprivnica

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

Službenik za zaštitu osobnih podataka – Kontakt: dpo@belupo.hr, tel: 048 652 815

Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila.

U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova Pravila su zadnji put izmijenjena svibanj 2018. godine.

Molimo vas da pažljivo pročitate uvjete korištenja prije pretraživanja ove web stranice.

OVI UVJETI KORIŠTENJA REGULIRAJU PRISTUP I PRETRAŽIVANJE OVE WEB STRANICE

Prilikom otvaranja i pretraživanja bilo koje stranice na Belupovoj web stranici, kao i preuzimanjem materijala s ove web stranice, prihvaćate sva niže navedena ograničenja i uvjete korištenja u skladu sa zakonima i propisima. Ako ne prihvaćate ove uvjete korištenja, savjetujemo Vam da ne koristite ovu web stranicu ni ne preuzimajte nikakve materijale s iste.

Ovu web stranicu kreira i posjeduje Belupo lijekovi i kozmetika d.d., Koprivnica (u daljem tekstu Belupo). Belupo upravlja, kontrolira i ažurira web-stranicu i kao takva ne zamjenjuje savjet stručnjaka.

Informacije o proizvodima i/ili aktivnim supstancama predstavljenim na Belupo web-stranicama isključivo su opće informacije o Belupovom ukupnom asortimanu proizvoda. Informacije o Belupovim proizvodima predstavljenim na web-stranicama ne trebaju se shvatiti kao ponuda, osim ako izričito nije drugačije rečeno.

Svaki korisnik ove web stranice obavezan je poštivati sve važeće zakone o autorskom pravu i pravu intelektualnog vlasništva.

Informacije i slike postavljene na web-stranicama, podliježu zaštiti autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva. Sva autorska prava i druga prava intelektualnog vlasništva koja se nalaze na ovim stranicama, uključujući i one koji se odnose na tekst, ilustracije, fotografije, video, glazbu, zvuk, izgled, dizajn, izvorni kod, pripadaju Belupu ili Belupovim poslovnim partnerima. Bez prethodnog pisanog pristanka Belupa, korisnik ove web stranice ne može:

  1. koristiti, kopirati, mijenjati, prilagoditi, reproducirati, pohraniti, distribuirati, ispisivati, prikazivati, izvoditi ili objaviti bilo kakve informacije ili grafičke ili zvučne materijale sadržane u bilo kojem dijelu ove web stranice,
  2. koristiti u komercijalne svrhe bilo kakve informacije ili grafičke ili zvučne materijale dobivene iz bilo kojeg dijela ove web stranice.

Nazivi Belupovih proizvoda koja se pojavljuju na ovim stranicama registrirani su zaštitni znakovi kompanije Belupo i Belupo ih ima pravo koristiti.

Belupo će poduzeti sve što je potrebno kako bi osigurao točne, precizne i ažurirane informacije na ovoj web stranici, ali ne daje nikakve garancije niti preuzima odgovornost u pogledu njihove točnosti, korisnosti ili potpunosti. Svaki korisnik ove web stranice suglasan je sa činjenicom da je rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja ove web stranice isključivo na korisniku. Belupo i bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je surađivala u izradi ovih web-stranica, ne odgovara za direktnu, slučajnu, posljedičnu, indirektnu ili kaznenu štetu koja bi mogla proizaći iz pristupa i korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih stranica, odnosno zbog bilo kakve pogreške ili propust u sadržaju.

Korisnici na vlastiti rizik prenose ili dobivaju informacije, a na korisnicima je odgovornost za rizik koji proizlazi u odnosu na njihov pristup ovoj web stranici i internetu općenito. Belupo neće biti odgovoran za bilo kakvo oštećenje korisnikovog računalnog sustava koji mogu nastati u vezi s pristupanjem web stranici ili bilo kojoj poveznici, ako ih ima.

Belupo nije upoznat sa sadržajem na mrežnim stranica trećih osoba koje sadrže poveznice na web stranice i ne preuzima nikakvu odgovornost za te sadržaje, niti sadržaje bilo kojih drugih povezanih stranica.

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da vas sva preusmjeravanja s naših web stranica upute na web stranice čiji je sadržaj kvalitetan u smislu da ne potiče negativnosti. Međutim, stranice i adrese na webu se brzo mijenjaju, i ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju vas usmjerimo.  Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s Pravilima zaštite privatnosti na web stranici belupo.hr ili u vezi s vašim iskustvima s ovom web adresom, molimo vas da nam se javite na: public.relations@belupo.hr.

Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički program. Ti su programi standardno obilježje svih web poslužitelja i nisu karakteristični samo za web stranicu belupo.hr. Takvi statistički programi omogućuju nam utvrđivanje onih podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike. Takav program je potrebno uvesti radi učinkovitosti strukture naše web stranice te mjerenja posjećenosti web stranice belupo.hr.

Radi sigurnosti podataka na web stranici belupo.hr te kako bismo osigurali da sadržaji, funkcionalnosti i usluge web stranice belupo.hr budu pristupačni svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi programe koji prate posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na web stranici belupo.hr strogo su zabranjeni.

Belupo može u svakom trenutku i bez prethodne najave promijeniti ove pravne informacije i uvjete korištenja ažuriranjem ove objave. Promjene su obavezujuće za korisnike, stoga je preporuka svim korisnicima da redovno prate promjene pravnih informacija i uvjete korištenja.

Sva prava pridržana, 2018.