Smije li osoba sa neurodermatitisom raditi puder obrva?

 

S obzirom da sam po preporuci došla do Vas, htjela bih Vas upitati kao osoba koja od rođenja ima neurodermatitis po tijelu. Naime, imam veliku želju raditi puder obrve, (procedura tetoviranja sa masinicom/iglicom tj. metoda unošenja pigmenta u kožu), stoga bih Vas kao stručne i profesionalne u ovom poslu tražila savjet za isto.
Imam 24 godine, neuroder. Se nakon puberteta znatno smanjio, pojavi se tu i tamo po tijelu(pregibi ruku, vrat, po licu nemam) nije ništa abnormalno kao u djetinjstvu. Kada se i pojavi uvijek u rezervi imam beloderm kremu s kojom namažem i preko noći se povuče.
U salonu su mi rekli da se posavjetujem sa stručnim dermatologom, pa bih Vas ovim putem tražila za savjet. Smije li osoba kao sto sam ja, sa neurodermatitisom kojeg ponavljam nema stalno kroz godinu, raditi takvo nesto poput puder obrva?

 

 

18.5.2022

Odgovara

mr.sc. Klaudija Šebetić dr.med.spec.dermatovenerolog

Poštovana,
ne bih Vam to preporučila jer Vaša koža može neuobičajeno odreagirati na bilo kakove tvari koje se unose u kožu. Koža to prepoznaje kao mogući alergen i reakcije mogu biti uvijek moguće.
Pokušajte obrve korigirati crtanjem i bilo kojim procedurama samo da se koža ne bode.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika