Bolovi u vratu, dlanovima i stopalima – možete li mi objasniti nalaz

Pozdrav u zadnje vrijeme imam bolove u vratu i poceo sam dobivati kao bolove u dlanovima i stopalima…Reumatologinja smatra da se radi od reumi al sam otisao slkati MRI glave isto zanimam me dali mi tko moze pojasniti zanacenje nalaza i dali se imam cemu brinuti…Sagitalni, transverzalni i koronarni MR presjeci u standardnim tehnikama prikaza.
Na seriji sagitalnih, koronarnih i transverzalnih MR presjeka kroz područje mozga vidi se u infratentorijalnom području uredno položene, uredno konfigurirane cerebelarne hemisfere koje su fiziološkog inteziteta signala. Četvrta moždana klijetka primjerene veličine, u mediosagitalnoj liniji. Cisternalni prostori na bazi mozga uredni.
Supratentorijalno su uredno položene cerebralne hemisfere. Obje lateralne klijetke simetrične, uredne širine. Treća moždana klijetka medioponirana.
Odnos sive i bijele moždane supstancije uredan.
Nema znakova demijelinizacije.
Selarna regija, supraselarno područje, kavernozni sinusi kao i oba n. statoakustikusa ne pokazuju patomorfoloških promjena.
Kao nusnalaz se vidi diskretan T2 hiperintenzivan sadržaj desno u mastidnim celulama i devijacija nosnog septuma u lijevo.

19.7.2023

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovani hvala Vam na pitanju. Nalaz MR-a mozga je u potpunosti uredan. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom, želim Vam svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika