Molila bih vas savjet, što da činim sa svojim zdravljem?

Ovdje uvijek dobijem dobar odgovor pa sam se odlučila napisati moj cjelokupan problem. Nadam se da ćete mi odgovoriti i unaprijed se zahvaljujem. Nakon poroda prije 6 godina dobila sam razne fizičke bolesti. I prije sam imala problem sa štitnjačom, dobila sam inzulinsku rezistenciju, gastritis, iritabilni kolon, velike oscilacije tlaka, a najgore od svega su mi migrene. Onda sam dobila gripu koji sam jedva preživjela.

Obavila sam hrpu pretraga od 2017. do 2019.. Što se tiče glave, eeg, tdc vb sliva, color doppler vratnih žila i MR mozga na 1.5 T objavljen prije 2 godine. Sve u redu.

Od ostalih nalaza jako mi je loš D vitamin, i konstantno su mi povišeni svi parametri koji pokazuju upalni proces (crp, sedimentacija, fibrinogen…). Obrađujem se o reumatologu. Imam visoka antitijela na EBV i CMV.

Unazad nekoliko mjeseci sam doslovno vezana za krevet i kuću. Počelo je s trncima u licu. Prvo u sljepoočnicama, onda se premjestilo na jagodice, čeljusti. Konstantan pritisak i trnci u svim kostima lica. Bila kod dr opće prakse, kaže masaša vratne kralježnice, B vitamin, Magnezij i nešto za smirenje. Dala mi je Misar. Sve sam to poduzela, no ništa ne pomaže. Onda su krenule vrtoglavice. Nesnosne. Znači, po cijeli dan sam znala samo ležati na povišenom jastuku i nisam mogla pogledati niti lijevo, niti desno. Onda migrene po 6 dana takve da samo povraćam. Ako se ustanem i malo hodam, odjednom mi dođe pritisak u glavi uz vrtoglavicu i krenu trnci kroz cijelo tijelo. Brzo prođu, no osjećaj je neugodan. Bila sam na hitnoj prošli tjedan, pregledao me neurolog klasičnim neurološkim pregledom, dobila sam Torecan u infuziji i rekao mi je ako se nastavi da ponovim MR mozga. Budući da živim u Slavoniji gdje nema privatno magnet 3T zanima me da li je obzirom na moje tegobe dovoljan i 1.5 T? Njega sam radila prije 2 godine i bio je uredan.

10.5.2022

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana hvala Vam na pitanju. MR mozga jačine 1.5 T je standardna jačina uređaja koja je dovoljna za procjenu velike većine kliničkih indikacija, uključujući vrtoglavicu zbog koje je isti kod Vas i indiciran. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom, želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika