Dijagnosticirana mi je depresija i liječenje ide sporo, a ja se trebam vratiti na posao. To mi izaziva veliki stres. Što da učinim?

Poštovana,
Trenutno sam na bolovanju, zbog depresije. Stanje mi je sve gore. Liječenje ide sporo, a ja nisam sposobna vratiti se na posao. Zlo mi je i strah od same pomisli.
Ne napredujem nimalo, trudim se iz petnih zila, pocela sam i lijekove piti, trazim strucnu pomoc jer zelim redovnu psihoterapiju no to sporo ide. Kod kuće je donekle sve u redu no cim moram izaci, hvata me teska panika. Lijekove pijem vec mjesec dana, trudim se da se pomakne nesto s te tocke.

Zanima me da li postoji nekakav vremenski okvir koliko mogu biti na bolovanju ili kako to funkcionira kod depresije? Zovu me nadređeni te pitaju kada se mislim vratiti, ja ne znam sto da kazem to mi jos vise stvara paniku koju tesko podnosim, sve teze.

Zahvaljujem!
Lp

1.8.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana,

premed more djelovati dugo, mjesec dana nije dug period u liječenju depresije te općenito psihičkih poremećaja. Bolovanje regulirate u dogovoru sa svojim liječnikom opće prakse. Ako se za neko vrijeme stanje ne poboljša, dobro je razmisliti o uključivanje u dnevnu bolnicu ili druge tipove intenzivnijeg liječenja. Kada Vas zovu nadređeni, naravno da ne možete precizan odgovor koliko će još liječenje trajati, to nitko ne može znati unaprijed. Svakako je cilj liječenja uvijek što prije osposobiti osobu za svakodnevno funkcioniranje. Budite strpljivi i redovni u svom liječenju te porazgovarajte o mogućem uključivanje u spomenute modalitete liječenja.

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika