Pomoć

Poštovani, napravio sam lazni profil iz ocitih razloga..

Naime,  u zadnjih mjesec dana, a pogotovo tjedan dana imam velikih razloga i jednostavno nemam potrebu za zivotom i iskreno osjecam olaksanje pomisljajuci na oduzimanje zivota. Zaista mi razmisljanje o tome donosi mir i izlaz. Pisem vam jer nisam 100% siguran sta zelim i stizem do kriticne tocke kad cu ili nesto poduzet ili potrazit pomoc, na svoje se ne mogu osloniti jer su usko povezani uz zdravstvo i sramota ih je da njihovo dijete ima takve probleme u malom gradu. Pokusao sam direktno reci x puta, ali me se ne shvaca ozbiljno kad sam trazio pomoc pa pokusavam ovako..tj ne znam trazim li pomoc ili samo savjet kako sto prije i bezbolnije to napravit, nije mi bitno jesam li kukavica ili ne vec da postignem cilj..nadam se da ste me razumijeli donekle, hvala!

28.11.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovani,

ponekad se tako teško, izgubljeno, nesretno ili beznadno osjećamo da se takav čin doima kao jedini izlaz. No, uvijek u našem životu postoji više rješenja, a ovo je nepovratan čin i zapravo najlošiji izbor.

Ponekad najbliži također ne razumiju dovoljno takvu patnju. Upravo stoga svakako preporučam – potražite pomoć stručnjaka. Ne samo stručna, nego i neovisna, objektivna osoba može pružiti ono najvažnije što Vam je potrebno u nošenju s Vašim tegobama.

Uvijek postoji izlaz…. i ne odustajte!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika