Prijatelj se zaljubio u mene, a kada sam ga odbila počeo se samoozlijeđivati. Trebam li nastaviti prijateljstvo s njim jer ja nisam zaljubljena u njega?

Pozdrav poštovani!
Imam jedan problem a to je da neznan šta da radim. Imam prijatelja koji se zaljubio u mene do ušiju i sve ali ja u njega nisam. Kada sam ga odbila dva puta počeo je se samoozljeđivali i ima on psihičkih problema od ostavljanja. 100x sam mu rekla da samo ćemo biti prijatelji i da me neće izgubit ko prijateljicu nikad ali on se ne Miri stim da mi budemo samo prijatelji. Sada ja vas pitam šta uraditi po tom pitanju? Dali se trebam maknuti ili ne? I još jedna stvar mene jedino sluša u vezi svega za mene će sve uradit šta je GOD potrebno. Hval vam na odgovoru
Završio je na liječenju i sada kada mu opet spomenem prijateljstvo bojim se da će sebi nešto uraditi
Sto je najbolje uraditi kod tih osoba? Ne volim ga uopće

30.8.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana,

pišete da ste se sebi i njemu izjasnili da ne možete imati drugačiji odnos s njim osim prijateljskog. Njemu to nije dovoljno, a očito još uvijek gaji nadu da može biti drugačije. Da je situacija obrnuta (da ste Vi zaljubljeni u svogPrijatelj se zaljubio u mene  prijatelja), što mislite bi li bilo bolje nastavljati prijateljstvo?

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika