Zanima me na koje načine mogu pomoći sebi da se riješim napetosti i nervoze i da prestanem vikati na djecu i njima stvarati traume?

Poštovana,

imam problem veliki sa kontrolom emocija i bijesa u zadnje vrijeme. Najvise me muci sto sve cesce imam ispade prema djeci na koju vicem cim ne ide sve onako kako sam ja sebi zamislila i ihgovaram grozne rijeci. Sekundu poslije takve reakcije mi bude jako zao i ispricam se djeci i objasnim da moje ponasanje nije lijepo.
Ne znam zbog cega se sve dogada, bila sam kod doktorice provjerila hormone stitnjace i kompletnu krvnu sliku sve je uredu.
Moguci razlozi su ti sto sam dodatno pod stresom jer se vracam uskoro na posao nakon 2 i pol godine, rodila sam 2. dijete 28.2.2020. taman kad smo isli u prvi lockdown vezano za Koronu pa me to psihicki uznemirilo. Kada se sve smirilo smo imali krajem godine potres (inace sam iz Siska), pa mi je nakon toga baka umrla i onda uz sve to mi stvara nemir mogucnost rata.
Zanima me na koje nacine mogu pomoci sebi da se rijesim napetosti i nervoze i da prestanem vikati na djecu i njima stvarati traume?
Lp

25.4.2022

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana,

vjerujem da je upravo taj osjećaj “stresa” i pritiska tako djelovao na Vas. Preporučila bih psihoterapiju gdje ćete kroz suport i načine nošenja sa stresom i regulacijom emocija postići ravnotežu.

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika