Fleke na kozi

Postovanje!Bit cu malo opsirnija pa se unaprijed izvinjavam !Zanima me da li znate sta bi bili uzrok crvenim krugovima,nekad manjim,nekad vecim,a bijelim krugom u sredini kad se pocne susitii”? Davno su poceli da se pojavljuju,prije par godina,uvijek se nalaze na preponama,ispod pazuha ili ispod grudi,tako je i ovaj put! Kad sam isla dr.radila bris tad je bio stafilococ,pila antibiotike i naravno nista!par puta sam ponovila uvijek stafilokok!Kad sam ostala trudna,buknulo je ,tad su isto ovako bilo veci krugovi,inace to je malo i nikad me nije pecalo,svrbilo(a sada svrbi pomalo) tad u trudnoci ponovo uradimo bris nije stafilokok,urade neki bris sto se kao “uzgaja” ili sta vec na gljivice i nista nije od toga bilo! Sve je se to povuklo i ostatak trudnoce 7-8 mjeseci nisam imala nikada niti jednu flekicu pila sam folnu,zatim prenatal vitamine ! Sad 5 mjeseci od poroda opet se pojavilo,krug ispod grudi je ogroman,dojim i plasim se za bebu! Zanimljivo je sto sam 5-10 dana nakon ovih fleka dobila i prvu menstruaciju pa pomislih da nije sta pvezano ? Voljela bih da mogu poslati sliku ,znaci crveni,okrugli i kad se pocne susiti pojavi se kao bijeli krug iznutra ?

2.6.2017

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,

prema Vašem opisu mogu zaključiti da se osip uvijek ponavlja na istim mjetima i to najviše na pregibima kože ( ispod dojki).Vrlo često gljivične infekcije mogu biti uporne na tim mjestima. Ne znam da li ste pokušavali liječiti osip s kremama protiv  gljiva ili ne. Kako sada dojite  preporučila bih Vam kreme koje  mogu koristiti i bebe jer nisu škodljive niti za Vas niti za Vašu bebu. Ove kreme imaju u sebi bakra i cinka i 

ne  dopuštaju nastajanje bakterijskih i gljivičnih infekcija na koži- ima ih  nekoliko i navest ću Vam najčešće- Cicalfate kre,a Cu- Zn krema , Cicaplast   B5- nakon tuširanja mažu se na osip  lx dnevno tri tjedna. Ako na primjenu  navedenih krema ne dođe do poboljšanja , potreban je ponovni pregled kod dermatologa.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika