Imam problema s seboroicnim dermatitisom

Imam problema s seboroiČnim dermatitisom. Nedavno su mi prestali djelovati svi proizvodi na bazi ketokonazola i selen s. salicilna kiselina nikada nije ni djelovala. Zanima me imate li neki proizvod na bazi cink pir. 2% ili vise ili neku antimik.kremu a da nije oronazol (viŠe ne djeluje)?

Razmišljao sam o tome i da koristim ITRAKONAZOL. Trenutno pijem reocutan i kako mi je on smanjio mašćenje kože smanjila mi se i seboreja. Svaki put kad se stanje pogorsa opadne mi dosta kose ali se ona opet obnovi s vremenom na staru gustoĆu.

Zadnji put se to nije dogodilo pa me zanima kad smirim seboreju i crvenila da li bih smio koristiti alomax otopinu da obnovim osteĆenu kosu? Dosta sam se informirao o tome lijeku i stvarno bih ga želio probati ali nisam siguran da li bih smio zbog seboreje da ne izazove ostećenje. Kortikosteroide ne želim koristiti jer imam poznanike koji su ga koristili i nije dobro prošlo. Puno hvala.

23.12.2015

Odgovara

Belupo liječnik

 

Alomax otopina djelotvorno je pomoćno sredstvo koje može stimulirati rast kose te ukoliko nemate ožiljkastih promjena na koži glave, tada možete obnoviti vlasište. Seboroični dermatitis je uvjetovan s više uzroka, a među njima također mogu biti i gljivice. U tom slučaju opravdana je primjena Itrakonazola(generički naziv), ali o tome se morate posvjetovati s Vašim dermatologom jer to spada u usko specijalističko područje.

Ono što Vam ostaje i na što ne možete previše utjecati, to je Vaša kože koja je očito masna, sklona perutanju, sklona reagiranju na različite vrste iritansa, pa u tom pogledu možete si pomoći ako izbjegavate Vama već poznate iritanse, kao npr. vruća voda, začinjena hrana i još neki drugi.
Koža je sklona navikavanju na neki od preparata, pa pokušajte napraviti pauzu i onda opet pokušati koristiti neki od ranije korištenih preparata koji Vam je ranije bio djelotvoran. Dok pijete Roaccutane, morate se držati dobivenih uputa i ne smijete koristiti sredstva koja suše kožu ili izazivaju peeling, jer bi to moglo izazvati oštećenje kože. Za vrijeme korištenja Roaccutane-a morate koristi preporučene preparata za njegu kože i sluznica.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika