Kada dođe zimsko doba, dobijem ozebline na rukama, ne bi htjela više mazati kortikosteroidnim kremama, ima li neka druga terapija koja bi mi mogla pomoći?

Poštovani, čim zima dođe već treću godinu za redom dobijem ozebline, ruke su mi općenito hladne, no čim vani zahladi jagodice mi počnu oticati, bole me zglobovi na prstima, te izbije crvenilo po njima, moj doktor opće prakse mi da Belogent no to ne želim koristiti jer je kortikosteroid, a drugo što smijem koristiti 5,6 dana, zatim ne, postoji li nešto drugo ili što učiniti? Hvala unaprijed na odgovoru.

20.1.2023

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,
ne znam jeste li bili kod dermatologa zbog navedenog problema jer navedene ozebline mogu nastajati i uslijed problema sa cirkulacijom u rukama. Uvijek je potrebno napraviti i određenu obradu kako bi se vidjelo zašto se to ponavlja uvijek tijekom zime. Slažem se sa Vama da nije potrebno koristiti kortiksoteroidne kreme. Savjetovala bih Vam svakako tople rukavice, izbjegavajte nikotin (ako ste pušač jer može utjecati na cirkulaciju) i utoplite ruke .

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika