Na intimnom dijelu osjećam žarenje i peckanje. Kako da se toga riješim?

Poštovani,
Već neko vrijeme imam užasan osjećaj pečenja i žarenja na intimnom dijelu, ali samo s jedne strane. Taj osjećaj se pri sjedenju (iritiranju tog područja) zna i proširiti. I sad je već veće područje boli nego što je bilo kada je krenula bol prije par mjeseci.
Prije pola godine sam na preponama imao gljivičnu infekciju koja se manifestirala svrabom i crvenilom i to sam rješio kremama i nema više naznaka da se radi o tome (ni svrab ni crvenilo).
Bio sam i kod proktologa koji je utvrdio da s njegove strane nema nikakvih naznaka koje bi upućivale na takvu bol. Ne vidim nikakve značajne promjene na koži. Ne znam uopće kome se obratiti za ovaj problem? Jel moguće da je nekakakv dermatitis ili ostaci ove prijašnje infekcije?
Hvala na odgovoru.

8.3.2023

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovani,
crvenilo i dermatitisi na koži obično nisu bolni, no kako navodite da ste imali i gljivičnu infekciju na koži moralo bi se vidjeti i s dermatološke strane o čemu se točno radi. Preporučila bih Vam pregled kod dermatologa koji će utvrditi da li je to povezano s kožom ili ne. Savjetovala bih Vam da prije pregleda kožu ne mažete nekoliko dana ne mažete m kremama jer ako se mora napraviti bris kože ili stugotina radi bakteriološke ili mikološke obrade onda nije moguće ako je koža namazana.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika