Imam dvije izrasline, izgledaju kao kondilomi. Molim Vas savjet!

Postovani!
U 10mj sredinom sam imala gljivicu candidu izgleda da sam ju dobila preko wc kod svoje prijateljice koja je isto imala candidu i pila antibiotike ja u životu nisam imala tu gljivicu dok nisam dosla kod te prijateljice. Međutim ja nisam ni znala da imam i poslije mene se zarazila i moja majka isto preko wca. I ja i mama smo primjetile za vrijeme candide ko neke izrasline sa strane onako boja unutrasnjost ulaza vagine. Jer se sjecam da na ulazu je bila velika iritacija i sa lijeve i sa desne strane na ulazu i međici. A majci nije bila iritacija jer nismo čekali kupili smo na vrijeme canesten vaginalete i kremu za vanjsku upotrebu i njoj su s jedne strane te neke izrasline i s druge po jedna ..a meni su na desnoj te dvije izgledaju mi poput kandiloma a negdje sam citala da to moze bit i papiloma koja je kao ko lažni kandilom. E sad ja to nisam imala prije kandide stvorilo se za vrijeme kandide i pojacalo of iritacije i s jedne i druge strane a sad imam dva mala onako rastezljivi su kad raširim ulaz a s lijeve strane nemam skoro nis a s desne ko ruzicaste onako točkice i ta dva dulja roza kao izraslina glatka svjetlucava..
Evo i planiram ic kod ginekologa i na pregled da otklonim sumnju ..mene sve strah da nije neki kandilom ali to se kod mene nista ni kod mame prosirilo stoji na mjestu i isto je na ulazu i nije se promjenilo. Tako da evo ja sam sva zbunjena oko toga. Znam da bi se kandilomi širili ali ovo stoji i ne mrda.

Srdacan pozdrav

13.12.2022

Odgovara

---

Poštovana,

Candida albicans nije primarno spolno prenosiva bolest iako se može prenijeti spolnim kontaktom. I ne prenosi se  preko Wc-a. Njene spore žive u našoj rodnici i kada se poremeti pH one se namnože i izazivaju upalu. Sluznica rodnice je oblijepljena sirastim naslagama, vulva (stidnica) je otečena i crvena, izaziva svrab i učestalo mokrenje. Kondilom se ne može dobiti od kandide. Ako je kondilom u pitanju on je tu morao postojati od prije i kod Vas i kod Vaše majke. Možda su to kožni ili sluznički nabori malo naglašeni od iritacije ili ostaci himena, odnosno karunkule kod žena koje su rađale. To će svakako procijeniti nadležni ginekolog.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika