Molim Vas mišljenje i savjet za ubrzan rad srca. Bi li trebala nastaviti s terapijom?

Poštovani. Radi ubrzanog rada srca prije pola godine sam počela piti ConcorCor 1.25, jednom dnevno. Srce naglo ubrzava nakon ustajanja, gdje u jako kratkom vremenu s 60-70 dolazi na 110-120 otkucaja, bez ikakvog fizičkog napora, a nakon 4-5 stepenica puls ide do 140. Ne pijem alkohol ni kofein, nastojim se hraniti zdravo i radim svaki dan kardio vježbe 30-40 minuta.

Napravila sam sljedeće pretrage, čiji su rezultati bili uredni: UZV srca, RTG, ergometriju, holter, hormone štitnjače. Tokom uzimanja terapije, otkucaji srca su se vratili u normalnije stanje.

Prošli tjedan, nakon ponovljenog holtera koji je po riječima kardiologa, uredan, rečeno mi je da prekinem s terapijom.

Međutim, stanje koje je bilo prije pola godine ponovno se javlja, puls se naglo povećava bez većeg fizičkog napora.

Molim Vas za mišljenje i savjet. Bi li trebala nastaviti s terapijom?

7.10.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

Poštovana,

Ukoliko se dobro osjećate i nalazi navedenih pretraga srca su uredni (ukoliko je ergometrija uredna, znači da je i kretanje srčane frekvencije u opterećenju bilo uredno), te nije nađeno uzroka porasta pulsa, možete poslušati savjet svog kardiologa i prekinuti s terapijom.

I dalje redovito vježbajte, te se pridržavajte zdravih životnih navika. Za pola godine odite na kontrolni kardiološki pregled uz ponovljen holter srca kako bi se odlučilo da li je potrebno liječenje.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika