U uhu osjećam otkucaje srca, moram li brinuti?

U zadnjih 2-3 tjedna kada naglo legnem osjetim nekoliko otkucaja srca. Govorim o desnom uhu. Ista stvar mi se događa kada ležim na leđima i okrenem se kako bi legla na trbuh također osjetim odnosno čujem nekoliko srčanih otkucaja. Ne traje to dugo. Krajem svibnja sam bila na MR mozga i angiografiji, nalaz uredan. Što se tiče kardiovaskularnog zdravlja jednom godišnje idem na kontrole jer imam ventrikularne ekstasistole. Holter pokazuje neznačajan broj cca 100-200 u 24 h.
Zadnja 3 dana sam osjetila pritisak u toj desnoj strani glave, te me počelo uho boljeti. Dr. mi je prepisala Klavocin i kapi za uho. Zaboravila sam joj spomenuti otkucaje koje znam osjetiti. Nikad ih ne osjetim u aktivnosti, uvijek kada ležim i tišina je. O čemu bi se moglo tu raditi? Čitala sam po internetu i svašta piše pa sam se baš zabrinula. Imam 27 godina, inače sam zdrava. Krvni tlak mi je uvijek uredan ili niži 110/70. nekad i malo manje. Lijekove nikakve ne trošim osim magnezija, omege i D vitala.

13.1.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. interne med., subspec. kardiologije

 

Kako su kod vas ustanovljene ventrikularne ekstrasitole, vjerojatno su one uzrok da ih osjetite u vidu čujnih otkucaja.  nemate razloga za brigu. Potrebne su dalje kontrole kod kardiologa.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika