U uhu osjećam otkucaje srca, moram li brinuti?

U zadnjih 2-3 tjedna kada naglo legnem osjetim nekoliko otkucaja srca. Govorim o desnom uhu. Ista stvar mi se događa kada ležim na leđima i okrenem se kako bi legla na trbuh također osjetim odnosno čujem nekoliko srčanih otkucaja. Ne traje to dugo. Krajem svibnja sam bila na MR mozga i angiografiji, nalaz uredan. Što se tiče kardiovaskularnog zdravlja jednom godišnje idem na kontrole jer imam ventrikularne ekstasistole. Holter pokazuje neznačajan broj cca 100-200 u 24 h.
Zadnja 3 dana sam osjetila pritisak u toj desnoj strani glave, te me počelo uho boljeti. Dr. mi je prepisala Klavocin i kapi za uho. Zaboravila sam joj spomenuti otkucaje koje znam osjetiti. Nikad ih ne osjetim u aktivnosti, uvijek kada ležim i tišina je. O čemu bi se moglo tu raditi? Čitala sam po internetu i svašta piše pa sam se baš zabrinula. Imam 27 godina, inače sam zdrava. Krvni tlak mi je uvijek uredan ili niži 110/70. nekad i malo manje. Lijekove nikakve ne trošim osim magnezija, omege i D vitala.

13.1.2022

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. internist, subspec. kardiologije

 

Kako su kod vas ustanovljene ventrikularne ekstrasitole, vjerojatno su one uzrok da ih osjetite u vidu čujnih otkucaja.  nemate razloga za brigu. Potrebne su dalje kontrole kod kardiologa.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika