Dijete je prestalo jesti, hrana joj nije ukusna, što da radimo?

Kćer (23 g) je od strane liječnika opće medicine predložen odlazak neurologu zbog problema sa hranom, odnosno u posljednje vrijeme joj hrana ima odvratan okus i miris, osjeća glad, ali ne može jesti zbog okusa, te je dosta izgubila na težini. Osim toga kod svakog ustajanja ima vrtoglavice, te ima problema sa spavanjem (treba joj jako dugo za zaspi), te je često umorna
Krvna slika jer uredna, jedino ima nešto manji broj trombocita, a za što sam primijetila da se provlači već neko vrijeme kroz krvne nalaze.
Inače se kontrolira kod kardiologa zbog aritmije, ali dr nije povezao vrtoglavicu sa kardiološkim problemima
Bila je dosta godina u tretmanu psihijatra zbog anksioznosti i depresije, kao i akutne psihoze, gdje je dosta mijenjana terapija, koja nije pokazala učinak. Zadnja terapija je bila aripiprazol i lamictal koje ne koristi već nekoliko mjeseci. Nije došlo do pogoršanja u odnosu na prethodno stanje, već sam primijetila da se čak osjeća bolje uz puno manje izraženu socijalnu anksioznost.
Molim vas pomoć o čemu bi se moglo raditi.

3.5.2022

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana

Hvala Vam na pitanju.  Nažalost iz opisa tegoba nije moguće zaključiti o čemu se radi, potrebno je da Vašu kćerku pregleda neurolog kako bi se procijenio neurološki status te Vam preporučam da se javite prema mjestu stanovanja neurologu ili neuropedijatru ukoliko je kćerka mlađa od 18 godina. Dijagnoza psihoze je vrlo ozbiljna kao i terapija aripiprazolom pa bih Vam preporučila svakako redovite kontrole psihijatra.

Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom, želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika