Osjećam se umorno, teško izgovaram riječi. Kome se trebam obratiti?

Poštovani,
već neko vrijeme povremeno osjećam kao da mi je “umoran” mozak i ponekad kao da blokiram, teško mi je pronaći riječi dok razgovaram. Imam 61 godinu i radim na računalu, dosta sam pod stresom poslovno i privatno, molila bi vas da me uputite kome bi se trebala obratiti i koje pretrage napraviti.
Nedavno sam napravila sistematski pregled i sve je u granicama normale osim kolesterola koji je 7,9 (već 30 godina mi je kolesterol od 7-8), radila sam pred nekoliko godina CD karotida i CD vertebralnih arterija i nalaz je bio uredan. U očekivanju odgovora, lijepo pozdravljam

1.3.2023

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana hvala Vam na pitanju. Poradi smetnji koje ste naveli trebali bi učiniti pregled neurologa koji bi procijenio o čemu se točno radi, odnosno da li su prisutni problemi s pamćenjem, govorom ili drugim kognitivnim funkcijama, a ako jesu u kojoj je to mjeri prisutno. Na temelju kliničkog nalaza procijeniti će se daljnji terapijski postupak koji obično obuhvaća MR mozga i laboratorijske pretraga.
Svakako bi prvi korak bio da se javite svom liječniku obiteljske mediicine. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Želim Vam svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika