Pritisak u glavi

Imam 24 godine, visina 174 cm, masa 57 kg, ne pijem i ne pušim. Unazad možda tri mjeseca osjećam konstantan pritisak/naprezanje u glavi (bez bolova). Na početku znalo mi se javiti povremeni osjećaj pritiska u predjelu čela. Prije nekih tri mjeseca počeo sam osjećati konstantan pritisak u predjelu čela koji se kasnije proširio na gornji dio glave, a u zadnjih mjesec dana i sa strane. Zapravo više kao osjećaj zatezanja. Imam asthmu za koju ne koristim ništa trenutno jedino tablete za alergiju koje povremeno uzimam. Imam i problema s nosom, to jest sa sinusima. Obavio sam i RTG sinusa koji je pokazao da su u redu. Samo da napomenem da sam napravio i UZV štitnjače i vadio krv i sve je u redu. Isto tako imao sam i problema s kralježnicom (skolioza). Isto tako da i napomenem da sam radio i MR vratne kralježnice na zahtjev ortopeda pošto mi je lijeva strana ramena zadebljana (imao sam tortikolis kao mali gdje je doktor operativnim zahvatom odstranio dio mišića). Nisam siguran da ovo zadnje ima veze s tim, ali napominjem sve moguće. Zaboravio sam napomenuti da sam početkom listopada 2020. godine imao malo nezgodu sa motornom pilom koja je odskočila od drveta i pogodila me u glavu iznad desne obrve. Nije bilo posljedica samo sam dobio 9 šavova čini mi se i na CT nije bilo vidljivih fraktura, samo da je malo ogrecano u zahvaćenom području.

20.2.2023

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovani hvala Vam na pitanju. Razna stanja mogu uzrokovati osjećaj pritiska u području čela. Uobičajena stanja uključuju tenzijske glavobolje, migrenu, upalu sinusa i infekcije uha.
Tenzijske glavobolje se manifestiraju kao osjećaj stezanja i predstavljaju najčešći tip glavobolje u odrasloj dobi. Kako bi se postavila točna dijagnoza; odnosno uzrok tegoba trebali bi se javiti svom liječniku koji će učiniti fizikalni pregled i odlučiti prema istom koje daljnje dijagnostičke pretrage treba napraviti. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Želim Vam svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika