Prolaze mi trnci tijelom, uplašena sam, što mi je?

Pozdrav,

Povremeno mi se događa da mi lagano idu trnci ko struja po rukama i nogama (samo prsti) a ako se uplašim isto tako mi se dešava i sa jezikom i licem te kad se smirim to prestane. Imam bolove u vrati i leđima te imam osjećaj kao da imam ukočen vrat no nije ukočen. Posjetila sam i liječnika i rekao je da je sve u redu. Radila sam MR mozda i sve je također u redu. Imam u zadnje vrijeme problema sa pulsom također. U mirovanju mi skoči puls do 115 na što mi isto trnu ruke i noge i hvata me panika. Zanima me da li se ti trnci dešavaju radi bolova u vrati i leđima.
Radi tih trnca ponekad imam blagi napad panike. Svaki dan razmišljam da mi se nešto ne dogodi i time si stvaram dodatnu paniku i nervozu i sva sam napeta. Ponekad mi sve ide na živce i imam osjećaj kao da ću puknuti, od lijekova sam koristima normabel 2 puta do sad. Molim Vas za savjet.
Lp.

15.10.2021

Odgovara

prof.prim.dr.sc. Nataša Klepac dr. med., spec. neurolog

Poštovana

Hvala Vam na pitanju. Bolovi u vratu i leđima su vrlo česti u ljudi i najčešće su rezultat degenerativnih promjena kralježnice poradi kojih provođenje fizikalne terapije te umjerena fizička aktivnost mogu biti vrlo učinkoviti. Pretpostavljam da ukoliko bi Vam se bolovi smanjili bi bili manje napeti te bi Vam se i osjećaj utrnutosti smanjio. Fizička aktivnost bi trebala biti svakodnevna u vidu 30 minutne aktivnosti na svježem zraku (šetnja, brzo hodanje, vožnja biciklom i slične aktivnosti). Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom, želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika