Unatrag mjesec dana osjećam pulsirajuće glavobolje u stražnjem dijelu glave i imam munitiji vid (radim na računalu). Glavobolje počinju pritiskom u vratu. Molim Vas mišljenje.

Poštovani,

Unatrag mjesec dana osjećam pulsirajuće glavobolje u stražnjem dijelu glave i imam munitiji vid (radim na računalu). Glavobolje počinju pritiskom u vratu. Zadnjih nekoliko mjeseci osjećam učestalu žeđ, čak se u zadnje vrijeme probudim zbog žeđi. Prije 2 dana imala sam slabost
i vrtoglavicu i osjećaj kao da ću se srušiti. Zadnjih 2 tjedna noću nosim udlagu za TM zglob. Također imam problema sa sinusima i nakon preboljenja korone u 9. mjesecu stanje se pogoršalo. Radila sam krvnu sliku, urina i hormone štitnjače i nalazi su u granicama normale. Također sam radila i CT mozga i nalaz je uredan.

Zamolila bih Vas za komentar.
Unaprijed zahvaljujem.

Lijep pozdrav,

 

21.11.2022

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovani hvala Vam na pitanju. Glavobolja je definirana kao bol koja proizlazi iz glave ili gornjeg dijela vrata i predstavlja jedan od najčešćih simptoma u medicini. Procjenjuje se da 7 od 10 osoba ima jednu glavobolju svake godine. Većina glavobolja , iako su neugodne su bezopasne i reagiraju na jednostavne mjere. Vrlo su česta i većina ljudi iskusit će jednu ili više glavobolja tijekom života. Postoji nekoliko različitih uzroka glavobolje. Kod primarnih glavobolje obično se ne može naći uzrok boli. Primjeri uobičajenih primarnih glavobolja su migrena i tenzijska glavobolja.
Sekundarne glavobolje su one koje nastaju zbog određenih stanja, lijekova i bolesti. Primjeri sekundarnih uzroka glavobolje uključuju: glavobolja uzrokovana zlouporabom lijekova, glavobolje koja se javljaju nakon trauma glave, upale sinusa, zbog visokog krvnog tlaka, dehidracije i drugih stanja.
Ako glavobolje traje više od 15 dana u mjesecu tijekom razdoblja od tri mjeseca govori se o kroničnoj glavobolji. Osobe koje boluju od kronične glavobolje trebali bi konzultirati svog liječnika zbog dijagnostičke obrade ali i liječenja.
Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika