Bolovi oko srca

Vec 3 dana bolovi oko srca kad udahnem bas bas me jako zaboli…sta bi to moglo biti???

20.1.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Koštano-zglobna ili mišićna bol ovisna je o pokretu odnosno položaju tijela, a ponekad se može pojačati udahom. Pritisak na bolno mjesto ili dlanom na čitav prsni koš može pogoršati bol, dok kratkotrajna masaža ponekad može ublažiti ili ukloniti bol. Bol nije praćena drugim simptomima, a obično se javlja se u mirovanju ili nakon određene fizičke aktivnosti. U slučaju da ne traje dulje od 24 sata smatramo je bezopasnom i možemo je ublažiti analgeticma.

Srčana bol ima druge karakteristike. Bol kod infarkta traje preko 20 minuta. Može započeti i u mirovanju i u naporu, ali se za razliku od nekih drugih stanja mirovanjem ne smanjuje, dok se naporom bol obično pojačava. Bol u infarktu obično prate drugi simptomi kao što su: preznojavanje, mučnina i povraćanje, nedostatak zraka, blijedilo, osjećaj nepravilnog rada srca, ubrzano disanje. Kod djelomočnog začepljenja krne žile javljaju se boli naziva angina pectoris koje imaju slične karakteristike, ali traju manje od 20 minuta.

Obratite pažnju na karakteristike boli te u slučaju potrebe konzultirajte liječnika. U slučaju sumnje na srčanu bol, potražite pomoć u hitnoj ambulanti neke veće klinike.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika