Epilepsija

Imam dijete od 9godina i 11mjeseci.29.11 2016.se prvi put srušio u školi.Ubolnici su ustanovili da ima parcijalnu epilepsiju.Magnetska mu je uredna.
Eeg je mukltifokalno promjenjen obostrano,izrazitije lijevo FC iTO
Prvi lijek mu je bio Trileptal,gdje nije bilo poboljšanja,(uzimao ga 2tjedna)zatim su uveli Depacine crono 500,1 i pol tableta navečer,i nakon tih lijekova su i dalje bili kratki napadi,nije se rušio.Zatim mu je uvedena Keppra koju i sad uzima ali i dalje 2 puta tjedno jači napadi,i to večinom nakon buđenja,traju oko 30sek.,sada tjedan dana uzima Topamax 25mg,dobio napad u noći kod spavanja,Dali se tu radi o dječjoj epilepsiji i dali treba lijek mjenjati

1.3.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Nalaz EEG-a koji govori o mukltifokalno promijenjenom nalazu obostrano, izrazitije lijevo te klinička slika u kojoj se pojavljuju napadi nekontroliranog grčenja mišića jačeg ili slabijeg intenziteta, potkrepljuju dijagnozu epilepsije. Obzirom da je vaše dijete u fazi rasta i razvoja, obično je to i intenzivnija faza bolesti. Ponekad je lakše, a ponekad nažalost teže doći do terapijske kombinacije i doze lijeka ili lijekova kako bi se postiglo stabilno stanje i zadovoljavajuća kontrola bolesti. Nemojte se opterećivati traženjem uzroka i mogućih odgovora na pitanje zašto. O ovoj bolesti mnogo toga se još ne zna. Međutim, može se liječiti i vaše dijete sada treba pojačanu brigu za zdravlje i pojačan oprez kako ne bi došlo do ozljeda prilikom napada. Slijedite savjete pedijatrijskog neurologa i budite strpljivi i nadajmo se skorom poboljšanju.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika