Hronicna i cudna glavobolja na desnoj strani glave

Lijep pozdrav.
Već 15 dana imam cudnu glavobolju.
Naime, prvo sam osjecao kao da nisam usredocen bio par dana, iako sam imao dobru kontrolu nad sobom.
To mi je stvaralo depresiju malo, i onda jedan dan me pocne boljeti glava oko na vrhu nosa desne strane i desne strane obrve.
To je prestalo i onda se pojavi trnjenje glave s desne strane, i tako od jutra kada skoro i nema trnjenja, tokom dana ono postaje jace ili slabije.
Dolaskom veceri zna se preformisati u blagu a ponekad i veoma tesku glavobolju, lokazilovaanu opet na desnoj strani.
Nekada mi trni samo mali dio glave, nekada mi utrni cak i nos i dio obraza, nekada mi trni nazad na glavi, nekada osjecam kao da je pritisak na desnoj strani kosti iznad uha na vrhu glave.
To su simptomi koji me prate svakodnevno.
Većinom osjećam to trnjenje glave, koje nije bol, vec je samo kao neka tezina u glavi desno koja trni, nekada iznad potiljka na vrhu, nekada vise naprijed, a nekada cijeli desni dio glave.

Zamolio bih vas za pomoc, o cemu bi se moglo da radi u mom slucaju.

6.7.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Ako te smetnje dolaze u vezi s nemirom, depresijom i slično, onda se radi o somatizacijama (trnci, utrnutost, napetosti, težina, probadanja, bolovi itd.). Uspješnim liječenjem, tj. općim poboljšanjem ti se simptomi umanjuju. Ukoliko ne dođe do poboljšanja nakon uvođenja nekog antidepresiva ili lijeka slične namjene, potrebno je napraviti ciljanu dijagnostiku moždane cirkulacije, kako bi se pobliže ispitala mogućnost postojanja nekog cirkulatornog poremećaja u središnjem živčanom sustavu. Potrebno je obratiti pažnju na činjenicu da se smetnje uglavnom događaju na desnoj strani. Obratite se svom liječniku za daljnje liječenje.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika