Peckanje u prsima

Poštovani povremeno osjećam peckanje tj zarenje u predjelu prsa .Ponekad ko da me netko puka iglom i to osjećam u sredini prsa i ponekad se širi lijevo ili desno pa osjećam zarenje. Pod stresom sam i anemična i od lijekova uzimam aspirin protekt i vitamine te željezo. Da li je želudac ili neuroza poradi stresa/ inače normalno funkcioniram tlak je ok kao i EKG i test opterećenja. Hvala

9.1.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Ustrajte u tome da nadoknadite manjak željeza te uz povremena kontrole uzimajte preparate željeza u kombinaciji s vitaminom C, Ukoliko preparate željeza uzimate uz obrok, smanjit ćete moguću nelagodu u želucu. Manjak željeza, odnosno kisika u našim tkivima,  dugoročno može ostaviti posljedice na funkciju srca, što eventualno možeta osjetiti u vidu zaduhe i nedostatka zraka pri povećanom naporu, a kod težih poremećaja i pri manjem naporu.

Budući da kažete da normalno funkcionirate, vjerojatno se većina tegoba koje opisujete može dovesti u vezi sa stresnim razdobljem kroz koje prolazite. Pokušajte naći načina da tijekom dana posvetite neko vrijeme samo sebi te se informirajte o različitim tehnikama opuštanja. U prevladavanju stresnih razdoblja kratkoročno si možete pomoći odgovarajućim biljnim lijekovima ili drugom simptomatskom terapijom po savjetu liječnika ili ljekarnika.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika