Probadanje u gornjem dijelu leda

Postovani, zenska sam osoba imam 23 godine i 58 kg..zadnja dva dana osjecam probadanje u gornjem dijelu leda ovaj dio tik ispod lapatice i proteze se do kraljeznice, samo na lijevoj strani..znaci stane minut dvije i onda me probode to probadanje ne traje dugo mozda par sekundi .. nekad su kraci razmaci izmedu probadanja nekad duzi ali traje vec 2 dana stalno.. strah me da nije nesto s plucima .. i sto vi mislite da bi moglo biti molim vas da mi pomognete. Hvala

19.7.2017

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Bol u predjelu lopatice s lijeve strane može biti uzrokovana mnogim strukturama. Najčešće je uzrok boli neka od struktura tetivno-mišičnog sklopa leđa ili ramenog obruča. Najčešće su ovakve tegobe vezane uz loše držanje i dugotrajno sjedenje. Ukoliko osjetite da se bol pojačava kod pokreta ili kod udisaja, u obzir treba uzeti i kralježnicu (intervertevralni disk). Pojavljivanje i spontano nestajanje simptoma specifični su za probleme s interverebralknm diskom, no isto tako mogu nastati kao posljedica preopterećenja muskulature, bilo pojačanom aktivnošću ili pasivnim zadržavanjem položaja. U akutnoj fazi preporuka je dva do tri dana mirovanja uz analgetik kako bi bol, ali i njena upalna komponenta, bila manja, a zatim je preporučljivo početi s fizičkom aktivnošću. Savjetujem vam provođenje svakodnevnih vježbi istezanja i jačanja muskulature, naročite onih kojima ćete ojačati leđnu i trbušnu muskulaturu koja nam je jedini potporni stup kralješnice. Ako se tegobe ne smire, savjetujem vam da se ponovo obratite liječnici te zajednički razmotrite eventualnu primjenu nekih od metoda fizikalne terapije.

U slučaju sumnje na probleme sa unutrašnjim organima svakako se trebaju napraviti dodatne pretrage u dogovoru sa nadležnim liječnikom. Srdaćan pozdrav!

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika