Lijekovi protiv bolova u djeteta

Poštovani,

imam djecaka od 11g. Od 9 godine se bori sa bolovima u nozi (zbog brzog rasta doslo je do nastanka supljine u kosti,ortoped je pratio navedeno godinu dana i praznina se sada pocela popunjavati) zbog kojih nam je ortoped savjetovao da mu damo malo ibuprofena navecer ili prilikom velike aktivnosti jer su tad bolovi najjaci.
Tako smo i funkcionirali unazad godinu dana. Znaci ponekad bi mu dali po pola tbl tocnije 100mg ibuprofena da mu bude lakse. Kako nam je ortoped rekao da se stanje pooravlja i da ce s vremenom ta bol nestati a kost potpuno zacjeliti odlucili smo maksimalno mu smanjiti davanje lijeka i prestati u potpunosti. E sad muci me to sto je od zadnjeg pregleda proslo 6 mj a on i dalje trazi da mu damo lijek. Kad ga pitam boli li ga kaze ne ali osjeca se bolje kad ga popije. Zanima me da li je moguce da se psihicki osjeca bolje kad popije lijek (s obzirom da ga je uzimao kroz nekakav period )? Kako se postaviti i kako ga “oduciti” od lijeka?
Hvala

14.3.2023

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana,

moguće je. No, preporučila bih da sina odvede na pregled psihologu ili psihijatru kako bi imao priliku sa stručnom osobom porazgovarati i kako bi se vidjelo kako se on osjeća u svemu tome i da li ga još dodatno muče neke stvari.

Srdačan pozdrav!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika