Nesanica – molim Vas pomoć

Postovani, imam problem sa nesanicom. Naime ne mogu zaspati, nemoguce je mesecima. Cak ni ujutru posle teske noci, probala sam i etericna ulja i da ne lezim u krevetu nego izmucena ustanem ali ne vredi, koristim melatonin ne pomaze, etericna ulja, muzika za meditaciju n pomaze. Bila sam kod neurologa jedino sto je bulo cudno je da refleksi u rukama nisu bili simetricni i doktorka me je uputila na magnetnu medjutim nema termina, ja pisem iz Srbije. Ovome su predhodile jake glavobolje 2019 koje su trajale 6 meseci neprekidno, toliko jake visecasovne uglavnom nocu, da je udarac u zid ja mislim bio slabiji bolnod tog sto sam tad osecala, culo mirisa sam izgubila pocetkom 2020 i sada mi se vratilo samo nekih 20% ne osecam sve mirise.
Pribegavam koriscenju bromazepama povremeno kad se osetim toliko bespomocno da cu poludeti.
Glava me ne boli vise ali imam osecaj da ja nekad budna spavam ako to postoji.
Isto tako imam neki osip na nervnoj bazi neki neurodermatitis kad se izeneviram nesto svesno ili podsvesno imam jaknevrab crvenilo uglavnom po rukama vratu i dekolteu. Primetila sam i zaboravnost i dezorjentaciju, bezvoljnost neku. Konstantan umor. Da li postoji neki lek za nesanicu? Ovo je ocajno da ja n mogu u drzavi Srbiji napraviti analize jer nemaju termin za magnet, na drugu dijagnostiku ne upucuju, privatno kazu nisu dobri skeneri. Ako vidit pitanje molim vas nesto odgovorite.

14.3.2023

Odgovara

doc. prim. dr. sc. Tihana Jendričko dr. med., specijalist psihijatrije, psihoterapeutkinja

Poštovana,

ono što bih preporučila jest detaljni pregled neurologa i obradu u centru za poremećaje spavanja. Ne mogu znati što od toga možete napraviti, a na kraju i pregled psihijatra.

Sretno!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika