Crvene tockice i linice po tijelu

Postovani,
molio bih Vas za savjet oko problema koji imam, naime prije 1,5 mijeseca sam doputovao u USA iz Hrvatske gdje sam dobio radnu dozvolu i upravo rijesavam papirologiju oko zdravstvenog osiguranja te stoga nisam u mogucnosti posjetiti dermatologa a pojavio mi se problem koji me zabrinuo. Prije 15-ak dana sam primjetio na kozi pojavljivanje sitnih tockica crvene boje, kao ubodi igle koji se nalaze ispod koze, ne bole i ne svrbe. Rasprostranjene su po cijelom tijelu, u pocetku samo po grudnom kosu ali sada ih vec ima i po nogama i rukama. Nisu gusto poslagane nego su razbacane i pojedinacne. Uglavnom su 1-2mm promijera mada ima i nekoliko 3-4mm. Ne mijenjaju boju i kostnatno su crveni kao da je podliv ili nesto slicno u pitanju, ne povlace se. Paralelno sa pojavom ovih tockica pocele su se pojavljivati i sitne linice kao kapilari (mrezice) uglavnom na stomacnom – grudnom dijelu. Napravio sam par slika telefonom koje bi vam mozda mogle biti od pomoci da ustanovite sto je u pitanju, (slike mozete pogledati na adresi:
https://drive.google.com/open?id=0B3ERdO4jlsJATDc3cEg5OUg4WlE )
Molio bih Vas da mi pojasnite sto bi moglo biti u pitanju i dali je stvar ozbiljna?

Osnovne informacije: spol muski, starost 33 god., ne pusac, ne pijem, ne koristim nikakve lijekove i nemam zdravstvenih tegoba, moram napomenuti da po tijelu imam dosta mladeza i pega.

S nadom da cu dobiti Vas odgovor unaprijed Vam se zahvaljujem na utrosenom vremenu.
S postovanjem,
Dejan.

17.8.2016

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovani,

promjene koje navodite svakako zahtijevaju pregled kod dermatologa jer su zastupljene na  cijelom tiijelu, pa se mora vidjeti što ih je potaknulo na nastajanje( alergija, ljekovi, infekcija idr.)

fotografije nisu dobar način za postavljanje dijagnoze i liječenje.

Srdačan pozdrav.

dr.Šebetić

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika