Imam jedno pitanje, mlada sam osoba, te imam osjetljivu i razdražljivu kožu….

Bolujem od lupusa ertametodesa već punih 19 god, bolest je genetska i za sada su to koža i zglobovi vrlo malo, ali već 2 god zaredom u ovom periodu se pojavljuju mjehurići na nogama koji strašno svrbe te nakon toga ostaju ranice i trajni ožiljci, ili iz tih mjehurića iscuri tekućina. Što mi preporučujete u liječenju ove bolesti?

23.12.2015

Odgovara

Belupo liječnik

Budući da crvenilo i osip traju već 2-3 tjedna, vjerojatno je došlo do lokalne upale, pa bi sada bilo dobro da uzmete neku kremu s antibiotikom. U apoteci možete dobiti i kremu iz Belupovog portfelja. Ukoliko je iritacija praćena svrbežom i jakim crvenilo, tada možete uzeti kremu s umjerenim postotkom kortikosteroida, što također ima Belupo u svom portfelju.

Ponekad kožnu infekciju mogu komplicitrati i gljivice. Obzirom da imate kožu sklonu iritacijama, dobro bi bilo da i inače vodite računa o njezi osjetljivih dijelova tijela i u tom pogledu potražite savjet dermatologa. U apotekama možete nabaviti losione za njegu i također iste takve preparate namijenjene za tuširanje, a savjet o tome možete dobiti u svakoj bolje opskrbljenoj apoteci. Izaberite preparate iz linije neke od renomiranih tvrtki koje proizvode tzv. medicinsku kozmetiku. Osjetljive dijelove tijela držite suhima, koristite blage kreme za njegu i izbjegavajte bilo kakve iritacije, kao npr. usku odjeću, odjeću od umjetnih materijala, parfumiranu kozmetiku i sl.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika