Jake upale i crvenila lica

Poštovani doktore/ice,

moja majka ima jake upale i crvenila lica.Počelo je sve prije 7 godina kada joj je prvo krenuo problem sa suhim očima.Imala je manjak suza što joj je dovodilo do teških upala,svakonočnih buđenja od bolova,a smanjilo se kada je pronašla kapi koje su joj odgovarale,makar još uvijek problem postoji.Zatim je počela dobivati alergije po licu od krema za suhu kozu,a nakon toga i alergije na sunce.To nije bilo tako strašno ko do prije par godina kada su joj se počeli pojavljivati simptomi rosaceje,znači smeta joj prehladno,pretoplo,sunce,suhi vjetrovi,kad se naginje duže vremena itd.Počela je ići na tretmane sa laserom koji joj donekle pomazu,ali se sad ustanovilo po nalazima na komadicu koze sa lica,da ona nema rosaceju.

Ona sa svim čuvanjima i pažnjom i dalje dobiva jake upale lica za koje kaže da boli kao kod teških opeklina od vatre,a upale se događaju u irregularnim intervalima,svakih par dana,pa par dana je samo upala,pa par dana je u redu i tako stalno.Probala je prestati jesti svu hranu prema kojoj je netolerantna po nalazima za to,za hlađenje je koristila od normalne vode,pa sve do destilirane,kremu koristi ciklafan od avene koja joj jedina ne smeta.Probala je gotovo sve sto se da probati,ali ne prestaje.

Bitna stavka je da mi je nedavno rekla:da se ona nikad ne znoji,pogotovo ne po licu,a koliko znam to je jako veliki problem,a simptom odgovara Hornerovom sindromu.
Molim Vas za preporuku kako dalje

Lijep pozdrav,Ivan Bubić

24.7.2017

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,

trebalo bi se razjasniti da li Vaša majka ima alergijske reakcije na koži ili rozacez. Ako nije napravila  do sada potrebno je napraviti alergološko testiranje na nutritivne i inhalacijske alergene. Također ako se sumnja na rozaceu rade se određeni laboratorijski nalazi. U liječenju rozacee koriste se određeni dermokozmetički proizvodi , metronidazol i ako je potrebno uzimaju se antibiotici,

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika