Osip kod sina

Pozdrav!
Javljam vam se u vezi kako nasa pedijatrica kaze koprivnjace..
sin mi ima 2 godine i prije 10 dana je dobio osip koji se na cjelom tjelu izbacuje pa se malo povuce pa tako stalno doktorica mu dala klaritin sirup da pije po 5ml svaki dan medutim nakon par dana osip je i dalje prisutan pa ga stavila na dijetu ni dijeta nema bas nekakvog ucinka osip se i dalje izbacuje usprkos sirupu i dijetama. U utorak je bio kod pedijatrice ponovno dobio je drugi sirup alergin da pije dvaput dnevno po 2.5ml i inekcije 3 dana od koje nije bas bilo pomoci i dalje se osipa..
Jutros je opet popio taj novi sirup i
Da napomenem koza mu je jako suha dobio je uzorak od pedijatrice avene kremu i kada mu namazem budem mu mekana ali je osip i dalje prisutan malo ga ima malo nema..
Ja vise neznam sta da ucinim na strogoj dijeti je jede samo povrce i bananu i pije caj od sipka a to se nepovlaci nervozan je gladan je i tako nam je rekla da pije sirup i dalje i dijeta jos 3 dana..
Dali je moguce da to uopce nije urtikarija?
Nosili smo stolicu i bris rektuma cekamo nalaz do utorka..
Krv je vadio imao je povisene alergene..
Dok se kupa osip izbija po tijelu kada ga krenem premotavat nema cim ga skinem i presvlacim pelenu odma se vidi kako izbija po stomaku..
Molim vas nekakav savjet kako to rjesiti i sto bi to moglo biti?
Gladan je odbija jesti to povrce i biti na dijeti..4

21.3.2017

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,

ovako uporan osip koji opisujete zahtijeva i pregled kod dermatologa. Ako se radi o alergiji  onda osip može i trajati neko vrijeme i uporno izbijati.

U djece su uzroci alergija  alergeni iz hrane, no kako je on na dijeti i taj uzrok je uklonjen. Određena upalna zbivanja u organizmu ( upala uha,mokraćne infekcije i dr) mogu uzrokovati izbijanje urtikarije.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika