Pečenje u stopalima, nogama, vaginalnom i analnom otvoru

Poštovani, imam 42 g i unazad mjesec dana pojavili su mi se razni čudni osjeti po tijelu. Prvo je počelo kao povremeno pečenje pri mokrenju i pri vršenju velike nužde. Nalaz urinokulture i stolice bio je uredan. Zatim se pečenje proširilo na području genitalija iznutra. Pomislila sam da je candida (iako nije bilo osjećaja svrbeža) i kupila sam Canesten vaginalete i kremu te koristila prema uputstvu. Prilagodila sam i prehranu. Na momente se smiri pa opet bukne. Činilo mi se da je vezano uz ciklus, ali sad više nisam sigurna. Kasnije se pojavio osjećaj pečenja prvo u lijevom stopalu pa je pečenje išlo prema gore do vaginalnog područja. Dakle, krenulo bi od stopala prema gore. Nikad odozgo prema dolje. Sad je pečenje u stopalima konstantno. Stopala i područje potkoljenice mi gore. Inače radim često sagnuta istegnutih leđa prema dolje i u čučnju. Ne znam gdje da se prvo obratim i koje pretrage da radim.
Naglasila bih i da imam pojačanu potrebu za mokrenjem, a urin je vruć i uglavnom me peče pri mokrenju. Inače, cijeli život se mučim s čestim i naglim potrebama za mokrenjem, ali nekako sam to povezivala sa stresnim situacijama jer se tad javlja najviše, kao i kod većih fizičkih opterećenja.
Inače, uvijek sam patila od hladnih stopala jer je periferna cirkulacija očito slabija. Spavam u čarapama. Sad je ovo prvi put da mi stopala gore. Nema nikakvih vanjskih crvenila na koži, a ja osjećam kao da su mi upaljene krvne žile.
Mozda je vazno spomenuti da sam emotivno vrlo osjetljiva i da sam uglavnom većinu dana u napetosti i stresu. Smirim se tek kad se počne spuštati mrak, tj.negdje oko 18,19h.
Gdje da se prvo obratim za pretragu?

Zahvaljujem.
Tanja

25.7.2017

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,

prema Vašem opisu  ne bih rekla da ste pacijent za dermatologa.

Preporučila bih Vam pregled kod urologa

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika